Konya'da trafik kazalarında korkunç artış

Konya'da trafik kazalarında korkunç artış

Konya’da 2 hafta içinde 17 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 38 kişi yaralanırken 5 kişi ise hayatını kaybetti. Kazaların büyük çoğunluğu kural tanımamazlıktan ve aşırı hızdan kaynaklandı

Konya’da 2 hafta içinde 17 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 38 kişi yaralanırken 5 kişi ise hayatını kaybetti. Kazaların büyük çoğunluğu kural tanımamazlıktan ve aşırı hızdan kaynaklandı.

Yapılan bütün uyarılara rağmen Konya'da kazalar eksik olmuyor. Şehrin farklı noktalarında ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar yaşandı. Kazalar yine en fazla kural tanımamaktan, hatalı sollamadan, araç sürerken cep telefonu kullanımından, dikkatsizlikten, alkol kullanımından kaynaklandı. Çağımızın önemli bir sorunu trafik ve buna bağlı olarak yaşanan kazalar. Kazalardaki en büyük sorunu ise can ve mal kayıpları oluşturuyor. Türkiye her yıl onlarca vatandaşını trafik kazalarında kaybederken, milyonlarca lira milli servet boşa gidiyor. Konya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, tarfik kazalarını önlemek adına yapacağımız en iyi şey kurallara uymak ve dikkatli olmak” dedi.

KONYA'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 6 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ!

Konya’nın Selçuklu ilçesinde 6 araç birbirine girdi. Kazaya neden olup olay yerinden kaçan alkollü sürücü kısa sürede yakalandı.

MOTOSİKLET TIRA ARKADAN ÇARPTI:1 YARALI

Konya'nın Akşehir ilçesinde park halindeki tıra çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı.

KONYA'DA MEZUNİYET TÖRENİNE GİDEN AİLE KAZA YAPTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Konya'da, polis meslek yüksekokulundaki (PMYO) mezuniyet törenine giden ailenin içinde bulunduğu otomobilin kamyonla çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

KONYA'DA FECİ KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 2 tır ile 1 otomobilin karıştığı trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

KAZADA SAVRULAN OTOMOBİL IŞIKTA BEKLEYEN KAMYONA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Konya’nın Karatay ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı kaza anı saniye saniye kameraya yansıdı.

OTOMOBİL DEMİR BARİYERLERE ÇARPTI: 1 YARALI

Kaza, Selçuklu İlçesi Horozluhan Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre cadde üzerinde seyir halinde olan E. G. idaresindeki 42 AKN 533 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan demir bariyerlere çarptı.

MOTOSİKLET İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

Konya'nın Seydişehir ilçesinde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

KONYA'DA KAYMAKAM VE VEKİLİ KAZA YAPTI

Konya'da Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci yönetimindeki otomobil, Ortakaraören Mahallesi yakınlarında seyir halindeyken traktöre çarpmamak için manevra yapınca kontrolden çıktı.  Ahırlı Kaymakamı Alperen Celepci ile Yalıhüyük Kaymakam Vekili İbrahim Yazıcı, trafik kazasında yaralandı.

TRAFİKTE DİKKATLİ OLMAK GEREKİR

Kazaların önlemek adına dikkatli davranılması gerektiğini belirten Konya Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Ölümlü kazaların çoğunluğu şehirlerarası yollarda olmaktadır. Bundaki en büyük sebep acelecilik ve kuralsızlıktır. Özellikle tatil aylarında, bayramlar gibi yoğunluğun yaşandığı günlerde kaza sayısı artmaktadır. Bu günlerde trafik yoğunluğu çok fazla olmasa da yüzde 4-5 oranında artıyor. Fakat vatandaşlar bir an önce gitmek istedikleri yere ulaşmak için sabırsızlanarak aşırı hız yapıyorlar. Hız sınırlarına dikkat etmiyorlar. Bu durum kazaya davetiye çıkarıyor. Onun için vatandaşlar bu günlerde zamanı iyi kullanmalılar. Yola erken çıksınlar. Bayram ve tatil dönüşlerinde ertesi gün işe gideceğim diye aşı hız yapmasınlar” diye konuştu.  Çelik, en fazla kazanın kavşaklarda meydana geldiğini ifade ederek, bunun nedenin kavşaklarda anayoldan gelen ve kavşakta olan sürücülerin geçiş önceliğin kendilerinde olduğu düşüncesinden kaynaklandığını aktardı” dedi.

UYARILAR ARTIRILMALI

Kazaların önlenmesi için uyarıların artırılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, “Yapılması gerekenlerin başında uyarıların artırılması geliyor. Vatandaşların araba kullanmanın ciddi bir iş olduğunu anlamları gerekiyor. Konya’da daha önce uygulamaya konmuş bir levha anlayışı var nedir o? U dönüşü yapılmaz işaretini altında aynı zaman da u dönüşü yapılmaz yazısı da var. Bunu tüm uyarı levhalarına eklemeliyiz. Ne yazık ki vatandaşlarımız çoğu uyarı levhaların ne anlama geldiğin bilmiyor bu şekilde bir önlem alarak uyarıları artırarak kazaların önüne geçebiliriz” dedi

TRAFİKTE EĞİTİMLİ BERABER ÖRNEK OLMAK DA ÇOK ÖNEMLİ

Araba kullanan ebeveynlerin çocuklarına ve çevreye ha çok iyi örnek olması gerektiğini belirten Çelik, daha sonra sözlerin şöyle tamamladı: “Araba ile bir yere giderken babasını izleyen çocuk babası kırmızı ışıkta geçtiğinde onu uyarıyor. Ancak yaş ilerledikçe çocukta babasına şu ışığı da geçelim gibi kuralları ihlal eden tavsiyelerde bulunuyor çevremizde bulunan insanlara trafik kurallarına uyma noktasında ne kadar iyi örnek olursak vatandaşlar trafik kurallarına uyan bir nesil ortaya çıkarırız.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum