Konya’da spor dolu bir yaz geçecek

Konya’da spor dolu bir yaz geçecek

Konya sporu bu yaz dev organizelerle geçecek. Dahası, sporseverler, yaz boyunca büyük spor etkinliklerine tanık olacaklar.

Bunlarına başında da; gençlik projesi, bayanlar Avrupa basketbol şampiyonası grup maçları, güreş Türkiye şampiyonası ve kulüplü yıldızlar basketbol Türkiye şampiyonası geliyor. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız yaptığı açıklamada, Mayıs ayı sonuna kadar iki önemli organizenin gerçekleştirileceğini dile getirdi. Kulüpler, serbest ve grekoromen Türkiye güreş birinciliği finalleri 28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek. Antalya’ya verilmişken İl müdürlüğünün girişimleriyle Konya’ya aldırılan şampiyona Selçuklu Belediyesi spor salonuna organize edilecek. Mayıs ayında yapılacak bir diğer spor etkinliği ise, işitme engelliler basketbol Türkiye şampiyonası final müsabakaları. Bu maçlar 100b. Yıl spor salonunda yapılacak. İl karmaları Türkiye futbol birinciliği seçmeleri de Mayıs ayı sonunda Konya’da düzenlenecek. Mayıs ayının son önemli etkinliği, 27-30 Mayıs tarihlerinde yapılacak Türkiye atıcılık şampiyonası. Trap ve skeet dallarında gerçekleştirilecek yarışmalar Saraçoğlu poligonunda gerçekleştirilecek.
Konya’da, yaz aylarında son yıllarda görülmedik spor organizelerine imza atacaklarını söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Haziran ayı içerisinde 3 organize gerçekleştireceklerini açıkladı.. Buna göre; kulüplü yıldızlar basketbol Türkiye şampiyonası final maçları 1-6 Hazirana tarihleri arasında Konya’da oynanacak. Maçlar Atatürk ve 100. yıl spor salonlarında yapılacak. Finaller iki yıl öncede Konya’da organize edilmişti. Dünya çevre günü nedeniyle düzenlenen bisiklet turu ise 5 Haziran’da tüm İl’lerden geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.. Bilardo Türkiye şampiyonası ise 10 Haziran’da başlayacak. Yarışmalar Selçuklu Belediye spor salonunda yapılacak.   
Konya’da, Temmuz ayında da üç önemli organize düzenlenecek. Uluslar arası gençler Mevlana bisiklet turu 15-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Avrupa Ülkelerinde doğmuş ve Türkiye’yi hiç görmemiş gençlerin katılacağı, ‘gençlik projesi’ etkinliği 15 Temmuz’da başlayacak. Gençler, 3 gün boyunca Konya’da da konaklayacaklar. Amaç, bu gençlere Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtmak.. Temmuz ayının en büyük organizesi, büyük bayanlar Avrupa Basketbol şampiyonası grup maçları olacak. A Milli bayan takımı, bu karşılaşmalar için 24 Temmuz’da Konya’ya gelerek Rixos otelde kampa girecek. 30 Ağustos’a kadar hazırlıklarını Selçuklu Belediyesi spor salonunda sürdürecek olan bayan Milliler, bu dönem içerisinde 4 özel maç yapacaklar.. Avrupa şampiyonası ise 30 Temmuz’da başlayacak ve 4 takım katılacak. Milliler şampiyonada 3 karşılaşma oynayarak kupayı kazanmak için mücadele edecekler.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, bu önemli etkinliklerle birlikte 2012 yılında Türkiye’de yapılacak olan işitme engelliler Dünya basketbol şampiyonasının da Konya’ya verildiğini, Konyalı sporseverlerin böylece büyük bir organizeyi daha izleme olanağı bulacaklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.