Konya’da sponsor sıkıntısı

Konya’da sponsor sıkıntısı

Konya sporu sponsor bulamamaktan şikayetçi. Yeni sezonda birçok kulüp yoluna devam etmek için sponsor desteğine ihtiyaç duyuyor. Aynı sıkıntı amatör takımları da kapsıyor

Yeni sezon çalışmalarının başladığı şu günlerde bir çok kulüp sessizliğini koruyor. Konya’da sponsor bulma konusunda sıkıntı yaşayan kulüpler yeni sezonda lige katılıp katılmamakta kararsız. Üniversitespor uzun süren sessizliğinin ardından yeni sezon hazırlıklarına başladı. sarı-mavili ekip Konya Şeker ve rektörlüğün katkıları ile yola devam etme kararı aldı. Selçuk ekibi bu konuda şanslı olan ender takımlardan birisi. Voleybolda ise geçtiğimiz sezon ilk defa mücadele ettiği 1.ligde kümede kalmayı başaran ve Konya’da bu branşa yeni bir ivme kazandıran Diltaşspor da aynı sıkıntıdan dolayı dertli. Mavi-beyazlı ekip sponsor bulamadığı takdirde yeni sezonda yoluna devam etmeyecek. 
Diğer taraftan aynı sıkıntıyı amatör kulüpler de yaşıyor. Sponsor konusunda diğer illere göre büyük sıkıntılar yaşayan Konya’yı Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde temsil SİY ve Ampute Futbol Ligi temsilcimiz Konya Engelliler Gücü takımları, aradıkları desteği bir türlü bulamıyor. Daha önce kendilerine söz verildiği halde hiçbirinin yerine getirilmediğini belirten iki kulübün yetkilileri, “Konya’yı en iyi şekilde temsil etmemize rağmen, maalesef yıllardır sponsor sıkıntısı çekiyoruz. Diğer illerde birçok iş adamı engelli takımlarına sahip çıkarken, biz de verilen sözler de yerine gelmiyor. Maddi anlamda destek vereceğini söyleyen belediyeler bile, parmağını kımıldatmadı. Engellilerin spor yapmaya hakkı yok mu? Üstelik, bu belediyelerin görevlerinden birisi. Engelli insanlara spor yaptırma görevinin belediyelere verildiği, yönetmeliklerde açık açık yazıyor. Üzgünüz ama, başarılı sağlam sporcuları başka illere kaptırdığımız gibi engelli sporcuları da kaptırıyoruz. Defalarca söylendi belki, bir kez daha söylemekte yarar var. Bizlere sahip çıkılsın” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.