Konya'da parkları meyhaneye çevirdiler!

Konya'da parkları meyhaneye çevirdiler!

Konya'da kamuya açık parklar gece yarıları alkoliklerin mekanı haline geldi. Parkta yasak olmasına rağmen içki içen şahıslar, bira şişelerini ve içki kutularını da parka atıyor

Konya'da belediyelerin binbir emekle yaptığı parklar gece yarıları alkoliklerin mekanı haline geldi. Kamuya açık alanlarda içki yasağı olmasına rağmen parkları meyhaneye çeviren bazı kendini bilmez şahıslar vatandaşların da tepkisini çekti. Selçuklu'nun Kosova Mahallesi'nde bir parkta gece yarısı içki içen şahıslar, içtikleri içkilerin kutularını ve şişelerini de parktaki banklara bıraktı. Sabah parktan geçen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oldu. 

adsiz-005.jpg

EMNİYET DAHA SIKI TEDBİR ALMALI

Parklarda içki içilmesinin hem güvenlik açısından hem de çevreye verilen zarar açısından büyük bir risk olduğunu dile getiren vatandaşlar, gece devriyesi atan bekçilerin bu konuda daha dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini dile getirdi. Parklara atılan içki şişeleri aynı zamanda çocuklar için de kötü örnek olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Parklarda içki içilmesine asla müsaade edilmemeli. Gerekirse parklar güvenlik kameraları ile donatılmalı. Geceleri görev yapan bekçiler bunları görüyorsa kesinlikle müdahale etmeli. Alkol alan bir insan hem çevreye hem insanlara zarar verebilir. Park ve piknik alanlarının içki içilmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda yetkililerin ikazda bulunulması amacıyla levha asılmasını ve sıkı denetimlerin yapılmasını istiyoruz. Alkol şişeleri geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kötü örnek olması ile beraber çevre kirliliğini de beraberinde getiriyor.  Emniyet'ten, belediyelerden özellikle tekel ürünleri satılan bayilerin bölgesinde gece sıkı denetimlerin yapılmasını ve gereken cezai işlemlerinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

MURAT GÜNTEKİN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
73 Yorum