Konya'da okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk yaşanıyor

Konya'da okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk yaşanıyor

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala mağazalarda okul alışverişleri hızlandı. Fiyatlardaki artış dikkat çekiyor. Veliler, eğitim masraflarının kendilerini zorladığını kaydetti.

Konya’da veliler çocuklarının forma, ayakkabı, çanta ve kırtasiye eksiğini tamamlamak için mağazaların yolunu tuttu. Çocuklarıyla alışveriş yapan aileler, esnafın da yüzünü güldürdü. Okulların açılmasına sayılı günlere kala veliler, eğitim yılı için gerekli olan ihtiyaçları daha uygun fiyata almak umuduyla alışverişe hız verdi.

VELİLER ZORLANIYOR

Forma, ayakkabı, çanta ve kırtasiye ürünlerinde geçen yıla göre yüzde 100’e varan artışlar dikkat çekiyor. Veliler, eğitim masraflarının kendilerini zorladığını belirterek, çocuk okutmanın maliyetinin her geçen ay arttığını vurguladılar.

adsiz-005.jpg

Okul kıyafetleri çoğunlukla semt mağazalarında, okullarda veya özel okulların internet mağazalarında satışa sunuluyor. Etek, ceket, pantolon, kravat, gömlek, hırka ve süveterden oluşan okul kıyafetlerinin fiyatı okullara göre 300 lira ile 1000 lira arasında değişiyor.

ÇANTA FİYATLARI DA ARTTI

Okul çantası satışlarının çocukların en çok izlediği çizgi film karakterine göre değişiklik gösterdiğini belirten Oskar Okul Kıyafetleri Mağazası satış temsilcisi Fatih Arbağ, “Okula yeni başlayacak öğrenciler ve bir üst sınıfa geçen ilköğretim öğrencileri genellikle o dönem meşhur olan çizgi film karakterinin çantasını tercih ediyor.

adsiz-004.jpg

Şu an erkek öğrencilerin en çok tercih ettiği çanta Spiderman ile Batman desenli çantalar. Fiyatlar çantalara göre değişiklik gösteriyor 100 liradan başlayıp 1000 liraya kadar çıkabiliyor” diye konuştu.

KUMAŞ YERİNE KETEN AĞIRLIKTA

Okul kıyafetlerinde velilerin ve okul aile birliklerinin rahat ürünleri tercih ettiğine değinen Oskar Okul Kıyafetleri Mağazası satış temsilcisi Fatih Arbağ, kumaş pantolonun neredeyse hiçbir okul tarafından tercih edilmediğini belirtti. Arbağ sözlerine şu şekilde devam etti: “Okul aile birlikleri ve veliler genellikle rahat kıyafetleri tercih ediyorlar. Eskiden okul kıyafetlerinde kumaş pantolon tercih ediliyordu. Şu an okulların çoğu keten pantolonu tercih ediyor. Müşterilerimize uygun fiyatla hizmet vermeye çalışıyoruz. Okullarda en çok kullanan pantolon toprak rengi keten pantolon. Bu pantolonun fiyatı beden numarasına göre değişiklik gösteriyor. Keten pantolonun üzerine ise kısa kolu t-shirt tercih ediliyor.”

SON GÜNE KALMAYIN

Velilere okul alışverişi için son günlere kalmamaların tavsiye eden Arbağ, "İlköğretim, ortaokul ve liseler ise önümüzdeki günlerde açılacak. Vatandaşlar okul kıyafeti alışverişinde çok geç kalmasın" ifadelerini kullandı. Uygun fiyat ile müşterilerine hizmet vermeye çalıştıklarını da söyleyen Arbağ, bütün okulların üniformalarını mağazalarında bulundurulduklarını belirtti. Arbağ, "Mağazamızda bütün okulların üniformalarını bulunduruyoruz. Ayrıca her üniformanın her bedeni de mevcut. Müşterilerimize en uygun fiyatı sunmaya gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.