Kredi kartı limitleri dibi görecek! İşte yeni sistemin detayları

Kredi kartı limitleri dibi görecek! İşte yeni sistemin detayları

Türkiye'de kredi kartıyla alışveriş zirveyi gördü. Yapılan yeni çalışma kapsamında kredi kartı limitlerinin düşürülmesi planlanıyor. Yeni sistemin detayları belli oldu.

Türkiye'de kredi kartıyla alışveriş zirveyi gördü. Vatandaşın vazgeçilmezi haline gelen taksitli alışverişte rekor tazelendi. Yapılan yeni çalışma kapsamında kredi kartı limitleri düşürülecek. SGK Başuzmanı İsa Karakaş’ın açıklamalarına göre, bu yeni düzenlemelerle kredi kartı limitlerinin gerçek gelirlerle daha uyumlu hale getirilmesi hedefleniyor. Ancak bu değişiklik, bireylerin kredi kartı limitlerinin hesaplanmasında bazı zorluklar yaratabilir.

kredi-karti-1.webp

İsa Karakaş’a göre, yeni sistemle SGK verilerinin entegrasyonu sayesinde bireylerin kredi kartı limitleri daha doğru bir şekilde hesaplanacak. Emekliler ve çalışanlar için belirlenen kredi kartı limitleri, gelirleri dikkate alınarak daha gerçekçi ve sürdürülebilir olacak. Özellikle işverenlerin çalışanların gerçek maaşlarını SGK’ya bildirmemesi halinde bazı sorunların ortaya çıkabileceği ifade ediliyor.

kart-2.png

Bu nedenle çalışanlar, işverenlerine gerçek maaşlarının bildirilmesi konusunda daha fazla baskı yapma eğiliminde olabilir. Yani 17 bin 2 TL maaş üzerinden sigortası yapılan bir çalışana en alt limitten kredi kartı verilecek. Bu durum çalışanları ciddi anlamda zora sokacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum