Konya-Ankara YHT 350 hızı ne zaman görecek? Önemli açıklama

Konya-Ankara YHT 350 hızı ne zaman görecek? Önemli açıklama

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Konya-Ankara arası YHT seferlerinin hızı 300-350 olacak denildi. Bazı yerlerde hız bayağı düşüyor. 350'yi gören hiç olmadı” dedi

Konya, Yüksek Hızlı Tren hizmetine en erken kavuşan illerden biri olarak biliniyor. Konya'dan Ankara'ya, Eskişehir'e, Gebze'ye, İstanbul'a gün içinde birçok sefer yapılıyor. Otobüs ve ucağa göre daha hesaplı olan YHT, zaman noktasında da otobüse göre yolculara büyük kolaylıklar sağlıyor. YHT, Konya'da hizmete girdiği dönemde verilen 'sefer süresi' sözü ise bir türlü tutturulamıyor. Konya-Ankara arası için 1 saat 15 dakika denilirken, sefer süresi bugün 1 saat 50 dakika sürüyor. Konya-İstanbul arası için ise 4 saat 50 dakika sürecek denilirken, sefer süresi 5,5 saati buluyor.

huseyin-saydam-2.jpg

NASIL BAŞLADIYSA ÖYLE DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya-Ankara arası YHT seferlerinin bundan tam 13 yıl önce seferlere başladığını hatırlattı. Başkan Saydam, “Bazen biz de kullanıyoruz. Teşekkür ederim, güzel bir hizmet” dedi. O dönemki haberlerde Konya-Ankara arası seferlerde trenin 300-350 kilometre hız yapacağının yazıldığını belirten Saydam, “ Ancak bunca geçen yıla rağmen nasıl başlamışsa öyle devam ediyor. Haberlerde hız 300-350 denildi ama hiç o hızı gören olmamıştır” şeklinde konuştu.

eb77edc1db4fcbd34b3dbbc7f0fd4536.jpg

SAYDAM'DAN ANTALYA-KONYA ARASI YHT HATTI ÖNERİSİ

“Hatta raylarda filan bakım da mı yapılmıyor bilmiyorum” diyen Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “Bazı yerlerde hız bayağı düşüyor. Bazı yerlerde nadas tarlada gider gibi. Birçok yatırım bir gürültüyle yapılıyor. Sonra yapıldığıyla kalıyor. Yenileme, güncelleme yok. Yeni hat, yeni vagon, daha hızlı, daha çok sefer yok.” Antalya-Konya arasına yeni bir karayolu açıldığını da ifade eden Saydam, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Gerek var mı bilmiyorum. Bunun yerine Antalya-Konya arası hızlı tren hattı olsa iyi olmaz mı? Mesela Taşkent üzerinden olan yol hızlı tren hattına dönüştürülebilir.”

08202019040449.jpg

1 SAAT 15 DAKİKA DEĞİL 1 SAAT 50 DAKİKA SÜRÜYOR!

Tren seferleri ilk başlayacağı dönemde Konya'daki gazeteler ve ajanslar, yüksek hızlı trenin çok seri olacağını özellikle vurguluyordu. Konya-Ankara arası seferin en fazla 1 saat 15 dakika süreceği belirtiliyordu. Aradan geçen 13 yılın sonunda Konya-Ankara arası YHT seferi 1 saat 50 dakikada tamamlanıyor. 35 dakikalık gecikme yolcuların sabrını taşıyor.

ekran-goruntusu-2024-09-09-110801.png

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum