Konya'da kooperatif fırsatçılığı bitmiyor!

Konya'da kooperatif fırsatçılığı bitmiyor!

Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan Bizim Meram Köyü Dağ Evleri Kooperatifi ve Gödene Evleri Konut Yapı Kooperatifi projelerinde ev sahibi olmaya hak kazanan onlarca vatandaş hisselerini ilk günden satışı çıkardı

Meram Belediyesi'nın başlattığı Bizim Meram Köyü Dağ Evleri ve Gödene Evleri Projesinde çekilen kuranın ardından ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar daha ilk günden itibaren hisselerini internet üzerinden satışı çıkardı.

İLK GÜNDEN HİSSELERİNİ SATIŞA ÇIKARDILAR

Meram Belediyesi'nin geçtiğimiz ay başlattığı Bizim Meram Köyü Dağ Evleri Projesine yoğun başvuru olmuştu. 3 bin 703 kişinin ön başvuruda bulunduğu ve kooperatifin şartlarını sağlayabilen 2 bin 887 kişinin katıldığı kuraların ardından hak sahipleri belli olmuştu. Bizim Meram Köyü Dağ Evleri Kooperatifinde hak sahibi olan vatandaşlar daha ilk günden hisselerini internet üzerinden satışı çıkarmıştı. Vatandaşların bu fırsatçılığı sosyal medyada büyük tepki görmüştü. Meram Dağ Evleri Kooperatifinden ev almaya hak kazanan ev sahiplerini hisselerini 20 bin TL ila 450 bin TL arasında satışa çıkardı. 

BİZİM MERAM KÖYÜ DAĞ EVLERİ 

Dağ Evleri, Konya-Antalya yolu 30. kilometrede, Sefaköy sapağında inşa edilecek. 400 bin metrekarelik alan içerisinde, 230 bin metrekarelik arsa alanında 500 ila 700 metrekare müstakil parsellerde konumlanacak. Toplamda 407 adet olarak inşa edilecek dağ evleri’nin bünyesinde, tarım yapılabilecek alanlarıyla birlikte bir de açık otopark alanı bulunacak. Evler, tek tip 91,33 metrekare büyüklükte, hem yaz hem de kış aylarında konaklanabilecek şekilde ve imar mevzuatına uygun şekilde yapılacak. Her parselin kendi tapusu bulunacak. Parseller konum ve büyüklüklerine göre şerefiyelendirilecek. Salon, Mutfak, Banyo ve Terastan oluşan evler 1+1 konseptinde olacak.

adsiz-003.jpg

GÖDENE EVLERİNDE DE AYNI SORUN YAŞANDI

Benzer bir durum ise Meram Gödene Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde de yaşandı.  Meram Belediyesi öncülüğünde başlatılan konut hamlesinin 9. halkası 176 dairelik Meram Gödene Evleri projesi hayata geçiyor.

godene-konutlari.jpg

Gödene Evleri Projesinde ev sahibi olmaya kazanan vatandaşlar dün çekilen kuranın ardından belli olmuştu. Ev sahibi olmaya hak kazanan onlarca kura sonuçlarının belli olmasının ardından hisselerini yüksek fiyatlar üzerinden satışa çıkarmaya başladı.

adsiz-004.jpg

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden hisselerini satışa çıkaran vatandaşlara tepki göstererek, bunun bir fırsatçılık olduğunu dile getirdi.

MESUT TURAN



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum