Konya’da judo rüzgarı esti

Konya’da judo rüzgarı esti

Judo İl Temsilciliğinin 2010 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan Minikler İl Birinciliği geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Salonunda yapıldı. Yaklaşık 30 sporcunun katıldığı il birinciliğinde miniklerin mücadeleleri izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Konya’da judo branşında faaliyet gösteren Konya Büyükşehir Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Şehit Pilot Ayfer Gök İlköğretim Okulu Spor Kulübü ve Seydişehirspor kulüpleri il birinciliğine katılan ekipler oldu.  Kilolarında dereceye giren sporcular Türkiye Minikler Judo Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Konuyla ilgili olarak konuşan Konya Büyükşehir Belediyespor antrenörü Abdülkadir Coşkun İl birinciliği organizasyonun sorunsuz ve güzel geçtiğini, ailelerinde yapılan maçları heyecanla izlediğini ifade etti. Coşkun, “ Judo İl Temsilciliği 2010 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan minikler il birinciliğimizi yaptık. Konya’da faaliyet gösteren  4 kulübümüz Konya Büyükşehir Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Şehit Pilot Ayfer Gök İlköğretim Okulu Spor Kulübü ve Seydişehirspor bu organizasyonda mücadele etti. Yapılan maçlarda aileler de sporcularımızı yalnız bırakmadı. Karışlaşmalar çekişmeli ve güzel oldu. çocuklarımızın hepsi istekli ve arzulu maçlar çıkardı. Ailelerin olması da sporcularımızın biraz daha azimli olmasına neden oldu. Burada kilolarında dereceye giren sporcularımız Judo Federasyonunun 2010 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan ve 2-4 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de yapılacak olan  Minikler Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Konya Büyükşehir Belediyespor, Selçuklu Belediyespor, Şehit Pilot Ayfer Gök İlköğretim Okulu Spor Kulübü ve Seydişehirspor’dan yapacağımız il karması ile bu şampiyonada mücadele  edeceğiz. Her geçen yıl judo sporuna ilgi artıyor. Bizde minik sporcularımıza bu branşı sevdirmeye çalışıyoruz. Konya olarak bir çok ulusal karşılaşmalarda dereceler aldık. Bu şampiyonada da madalyaları toplamak istiyoruz. sporcularımıza güveniyoruz. şampiyonaya kadar salonumuzda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Minik sporcularımızın eksiklerini gidermeye çalışacağız. Şampiyonada Konya’yı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.            
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.