Konya'da "Erbakan Haftası" etkinlikleri

Konya'da "Erbakan Haftası" etkinlikleri

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, Erbakan Haftası programlarının 26, 27 ve 28 Şubat akşamları Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenleneceğini bildirdi.

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, “Erbakan Haftası programına bütün Konyalı hemşehrilerimizi 26, 27, 28 Şubat akşamı saat 19:30'da Konya Ticaret Odası konferans salonuna bekliyoruz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 4. yılı münasebeti ile anma programları düzenleyecek. 26-27-28 Şubat tarihlerinde, “Milli Görüş Erbakan Haftası” adı altında gerçekleşecek anma programı Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılacak. Program hakkında bilgi vermek amacıyla il binasında basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde “Erbakan Haftası” etkinliklerinin düzenlendiğini söyledi.

GARDİYANDAN GARSONLUĞA

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ülkenin son asırda yetiştirdiği ender insanlardan biri olduğunu belirten Altuntaş, “Vatanını seven ve milletinin hak ettiği değere kavuşması için adanmış bir ömür. Gücünü milleten alan ve yeni bir Türkiye'nin var olabileceğine milletini de ikna etmekle geçen mücadele dolu bir yaşam. Herkesin sinip sus pus olduğu bir zaman da, daha bir gür seda çıkarmak için yola çıkan ve karşılaştığı tüm engellere rağmen yoluna yılmadan devam eden bir şahsiyet. Nezaketinden ve davasına bağlılığından rakiplerinin bile imrendiği, hasmınında hakkını teslim ettiği bir abidevi insan. Bir ömrü 'Ekonomik Adil Düzen', 'Milli Görüş' diyerek tüketen ama bu milletin büyüğünden küçüğüne kadar her kesime siyonizmi ve oynadığı oyunları anlatan bir öğretmendi kendisi. Millete hizmet için tırnaklarıyla kazıya kazıya iktidara gelerek gardiyan devletle büyümüş insanlara garson devletin nasıl olduğunu gösteren bir başbakandı” dedi.

CESUR VE GÖZÜ PEKTİ

Necmettin Erbakan Hoca'nın bir ekmek için kış günü yalın ayak ekmek arabasının arkasından koşan

çocuğun halini yüreğinde hissedecek kadar şefkatli biri olduğunu da ifade eden Altuntaş, “Açlık sınırı altında yaşayan emekli, dul, yetime insanca yaşamak adına oldukça iyi bir zam verecek kadar da cömert birisiydi. Kurduğu havuz sistemi sayesinde devletin parasını hortumcunun cebinden kurtarıp vatandaşına akıtacak kadar milletini seven denk bütçeyi yapacak kadar ekonomiyi bilen

biriydi. Müslümanların paramparça olduğu bir zamanda İslam Birliği diyecek kadar cesur ve bu birliği tesis etmek için D-8 kuracak kadar da gözü pekti. 'bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir' diyerek gençliğe hak ettiği değeri veren bir liderdi. 'Ben ne yaptıysam Allah rızası için yaptım' diyecek kadar samimi bir kuldu. Ve bize söyledikleriyle ışık olan büyük bir dünya lideri idi” diye konuştu.

BÜTÜN KONYALILARI BEKLİYORUZ

Necmettin Erbakan Hoca'nın, “Dünyayı ezen sömürü canavarının beyni siyonizm, kalbi haçlı Avrupa, sağ kolu Amerika, sol kolu rusya, gövdesi ise Müslüman ülkelerin işbirlikci liderleridir” sözünü hatırlatan Altuntaş, açıklamasını şu şekildi tamamladı: “O, dünyaya siyonizmin tarifini yapan cesur bir liderdi. 'Ben kesinlikle inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bütün dünyada en gür seda hakkın ve hakka inananların olacaktır', 'İman varsa imkan da vardır, milli görüşçü asla vazgeçmez', 'Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır' diyen Erbakan hocamızın yolu nefsaniyet ve işbirlikci yolu değil, Milli Görüş yoludur. Hocamız milli görüş yolunda yürümenin

esaslarını net bir şekilde ortaya koymuştur. İşte bu esasların detaylı bir şekilde sunulacağı “Erbakan Haftası” programına bütün Konyalı hemşehrilerimizi 26, 27, 28 Şubat akşam saat 19:30'da Konya Ticaret Odası konferans salonuna bekliyoruz.”

KONUŞMACI OLARAK KİMLER KATILACAK?

26 Şubat Perşembe günü Prof. Dr. Sencer İmer, “Milli Görüş'ün Orta Doğu'ya yansımaları ve Erbakan” konulu konferans verecek. İmer'in ardından Reşat Nuri Erol da, “Adil Ekonomik Düzen ve Erbakan” adlı sunumunu yapacak. 27 Şubat günü Ali Bulaç, “Siyasi Tarihimizde Milli Görüş ve Erbakan Faktörü”, Mustafa Kurdaş da, “Milli Gazete'nin Misyonu ve Erbakan” adlı konferansı gerçekleştirecek. Programın son günü 28 Şubat Cumartesi de Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, “Kıbrıs Barış Harekatı ve Erbakan”, Doç. Dr. Mustafa Alkan da, “İslam Birliği ve Erbakan” adlı sunumunu yapacak.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.