'Konya'da düğün konvoyları yasaklansın' çağrısı!

'Konya'da düğün konvoyları yasaklansın' çağrısı!

Konya’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün konvoylarının ve sokak düğünlerinin sayısı arttı. Vatandaşlar, şehir içerisinde trafiği tehlikeye atan ve gürültü kirliliğine neden olan düğün konvoylarının yasaklanmasını istedi

Havaların ısınması ile birlikte Konya’da düğünlerin sayısında ciddi artış yaşanıyor. Düğün konvoyları araç ve yaya trafiğini tehlikeye attığı gibi gürültü kirliliğine de neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda düğün konvoylarının yasaklanmasına rağmen bu yasağa uyan pek kimse yok. Düğün konvoylarının yanı sıra sokak düğünleri ve hava fişek gösterileri de şehirde gürültü kirliliğine neden olduğu gibi kuru otların yanmasına neden oluyor.

2-2-1.jpg

ŞEHİR TRAFİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Özellikle cumartesi Pazar günleri gerçekleşen düğünlerde oluşan düğün konvoyları trafiği kilitlediği gibi çok sayıda kazanın da yaşanmasına neden oluyor. Geçtiğimiz yıllarda düğün konvoylarında yaşanan kazalar yüzünden hayatını kaybedenler olmuştu. Geçen hafta şehir merkezinde yaşanan kazada 4 kişi yaralanmıştı. Vatandaşları canından bezdiren düğün konvoyları, sokak düğünleri ve hava fişek gösterileri şehir merkezinde insanların huzurunu kaçırdığı gibi gürültü kirliliğine neden oluyor

HAFTA SONLARI ÇEKİLMEZ HALE GELİYOR

Yasak olmasına karşın düğün konvoyları, hafta sonunda birçok noktada boy gösteriyor. Konvoylar genelde cumartesi ve pazar gününe denk geliyor. Halkın tatil günü korna sesleriyle zehir oluyor. Kimin eğlencesi kiminin işkencesi oluyor.

Konvoyda sorumsuzca değiştirilen şeritler, konvoy dışı araçların zor durumda kalmasına neden oluyor. Konvoya katılanlar tur esnasında araç camından sarkmalar nedeniyle ölümle burun buruna kaldıkların farkında olmuyorlar. Bahşiş almak için düğün konvoylarının önünü kesen çocuklar, adeta hayatlarını tehlikeye atıyor. Zaman zaman çocuklar, araçların altına düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Emniyet yetkilileri ise, sürücülerin düğün törenleri nedeniyle araç konvoylarının oluşturulmaması, gelin araçlarının tüm trafik kurallarına riayet ederek seyretmeleri, düğünlerde araçlardan sarkılmaması ve çevre sakinlerinin huzurunu bozacak davranışlardan kaçınılması, vatandaşların araçlarında havalı korna bulundurmaması ve sık sık korna çalarak diğer sürücü ve yayaların rahatsız edilmemesini istedi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum