Konya'da doktoru neden dövdükleri belli oldu! Bunu neden yaptın teyze?

Konya'da doktoru neden dövdükleri belli oldu! Bunu neden yaptın teyze?

NEÜ Tıp Fakültesi’nde hasta bir kadının “röntgen sonucu” ısrarı sonucu tartışma yaşandı. Olayda doktor, kadının oğlu tarafından darp edildi. 3 ay önce Selçuk Tıp'ta da bir doktor saldırıya uğramıştı

Sağlıkta şiddet bitmek bilmiyor. Türkiye'nin farklı noktalarından doktorlara ve sağlıkçılara şiddet haberleri geliyor. En son Konya'da bir doktor saldırıya uğradı. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Tıp Fakültesi ve Travmatoloji Polikliniğinde bir asistan doktor saldırıya uğradı. Kafasına darbe alan doktorun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.3 ay önce de Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir doktorun burnu kırılmıştı.

4-1.jpeg

DOKTOR YÜZÜNE VE KAFASINA DARBE ALDI!

Saldırı olayı, NEÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Polikliniğinde yaşandı. Doktor, yaşlı kadının röntgeninin çekilmesini istedi. Röntgenini çektirip gelen kadın, sonuçlarına hemen bakılmasını istedi. Doktor ise diğer hastalara baktığını, sisteme düşer düşmez röntgen sonucunu yorumlayacağını söyledi. Kadının ısrarı üzerine olaya kadının oğlu da dahil oldu. Şahsın fevri hareketi beraberinde saldırıyı getirdi. Doktor, yüzüne ve kafasına darbeler aldı. Saldırıya uğrayan doktorun hayati tehlikesinin de olmadığı öğrenildi.

ŞAHISLA İLGİLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırı olayının ardından NEÜ tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi Polikliniğinde görev yapan doktorumuzun bir hasta yakını tarafından darp edildiği haberini üzülerek aldık. Saldırıya maruz kalan meslektaşımıza üniversitemiz ve bütün sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gecesini gündüzüne katarak fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet, hakaret içerikli tavır, davranış ve tutumlar karşısında sessiz kalmayacağız. Saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Üniversite yönetimi olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

4-2-bashekim-kucukkendirci-1003x640.jpg

SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIK SON BULSUN

Saldırı ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan NEÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, sağlıkta şiddetin son bulmasını istediklerini dile getirdi. Küçükkendirci, konu ile ilgili adli sürecin başlatıldığına da vurgu yaptı. Bu hususta mevcut yasal düzenlemelerin olduğunu hatırlatan Küçükkendirci, “Sağlık camiası, yeterince rencide olup, üzülmüştür. Biz, bu üzücü olayların son bulmasını istiyoruz. Mevlana ve hoşgörü şehri Konya'da halkımızdan biraz daha anlayış ve hassasiyet bekliyoruz. Saldırıya uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

3 AY ÖNCE SELÇUK TIP'TA DOKTORUN BURNUNU KIRMIŞLARDI

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de Ağustos ayının sonlarına doğru bir doktor şiddet görmüştü. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı, doktorun “sakin ve yumuşak tavrıyla durumu kendisine 2 kez izah etmesine” kızmış, zanlı, doktora kafa atarak, burnunu kırmıştı. Doktorun burnunun iki yerden kırıldığı bilgisine ulaşılmıştı. Saldırıya uğrayan doktor, ameliyata girmişti. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı, Konya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum