Konya'da dikkat çeken Rusya açıklaması

Konya'da dikkat çeken Rusya açıklaması

Konya’da konuşan Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Rusya işgal ettiği Türk topraklarını, Kırım yarımadasını terk etmeli. Aksi takdirde Rusya kaybedecektir” dedi. 

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Konya’da bir dizi temaslarda bulundu. Ankara’dan Konya’ya hareket eden Kırımoğlu’nu Konya’da Kırım Derneği Konya Şubesi yönetimi ve Konya’daki Kırım Tatarları karşıladı. Dernek binasındaki basın toplantısında; dernek üyeleri ve Konya halkıyla bir araya gelen Kırımoğlu, ardından Yağlıbayat köyünü, Savatra Antik Müzesini ziyaret etti.

Kırımoğlu’na, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Tatar milli hareketi emektarı Zevcet Kurtumer, Kırım Haber Ajansı Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar, Ukrayna Dostluk Derneği Sekreteri Mine İmrak eşlik etti.

Kırım Derneği Konya Şubesinde gerçekleşen ziyarete, Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, dernek yönetimi ve üyeleri ile Konya Ukrayna Derneği Başkanı Alina Göçer ve Ukrain diaspora temsilcileri katıldı. Kırımoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BU SAVAŞIN NETİCESİNDE KIRIM’I İŞGALDEN KURTARACAĞIZ

Konya’da temaslarda bulunan Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel ve yönetimi ile bir araya geldi. Türkiye’deki temaslarının Ukrayna savaşı sonrası Türkiye’ye gelen Kırım Tatarları ile ilgili olduğunu ifade eden Kırımoğlu, “Savaş başladıktan sonra Türkiye’ye Ukraynalı ve Kırım Tatarı birçok insan geldi. Savaş çok kötü bir şey. Ancak bu savaşın neticesinde Kırım’ı işgalden kurtaracağız.” dedi. Ukrayna savaşına değinen Kırımoğlu, “Bu savaşı bitirmek lazım. Ama önce Rusya’nın işgal ettiği Türk topraklarını, Kırım yarımadasını terk edeceksin. Aksi takdirde Rusya kaybedecektir” açıklamasını yaptı.

DEMİREL’DEN KIRIMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Konya’da Kırımoğlu’nu ağırlamaktan memnun olduklarını ifade eden Kırım Derneği Konya Şubesi Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, Ukrayna savaşı başladığında yardım kampanyası başlattıklarını ve Ukrayna’ya tırlarla yardım gönderdiklerini ifade etti. İşgalci Putin’in seferberlik ilanından sonra 18 ile 45 yaş arası Kırım Tatarlarının askere zorla alındıklarını, bu duruma çok üzüldüklerini ancak savaşın Kırım Yarımadasının kurtuluşu ile biteceğine inandıklarını vurguladı.

HABER MERKEZİ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.