Konya'da çalınan 300 kamyon hububatla ilgili yeni gelişme! TMO doğruladı

Konya'da çalınan 300 kamyon hububatla ilgili yeni gelişme! TMO doğruladı

Önceki gün Merhaba Gazetesi'nin “Çumra'da büyük vurgun! 67 milyon liralık mahsul çalındı” başlığıyla tüm Türkiye'ye duyurduğu habere TMO Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. TMO, hırsızlık olayını doğrularken, konu ile ilgili de müfettiş görevlendirdi

Türkiye'nin farklı noktalarından hırsızlık, dolandırıcılık, kara para aklama haberleri gelmeye devam ediyor. Bir vurgun haberi de Konya'nın Çumra ilçesinden geldi. Bu kez de çiftçilerin binbir emekle ürettiği hububatlar çalındı. Çumra, bu hırsızlık olayıyla çalkalanırken, olayın kamuoyuna yansıtılmaması da dikkatlerden kaçmadı. 7 bin 500 ton hububat, yok oldu. 7 bin 500 tonun ise ortalama 250-300 kamyonluk ürün olduğu hesaplandı. 300 kamyonluk malın nasıl çalındığı da akıllarda soru işareti bıraktı. Merhaba Gazetesi'nin haberi üzerine ilgili kurumdan Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) açıklama yapıldı. TMO, haberimizi doğruladı.

k3dw9qi3v3go4z3k1lm945xzn2cuhxot.jpg

İVEDİLİKLE MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

TMO tarafından “Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir. Teftiş Kurulu Başkanlığımızca konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına almıştır. Bunlardan 1 kişi halen tutuklu, 4 kişi adli kontrole tabidir" açıklaması yapıldı.
Açıklamada, ‘Çumra deposunda yapılan kontrollerde bir miktar ürünün bulunamadığı’ belirtilirken, bulunamayan miktar konusunda ise bilgi verilmedi.

'BİR MİKTAR ÜRÜN BULUNAMADI' AÇIKLAMASI

TMO tarafından yapılan açıklama şöyle: “Özellikle Konya gibi hububat üretiminin yoğun olduğu illerimizde, Kurumumuza arz edilen tüm ürünlerin alınabilmesi amacıyla mevcut TMO depoları ve lisanslı depolara ek 3. şahıslardan da depo kiralanarak alım kapasitemiz artırılmıştır. Çumra’da alımların tamamlanmasına müteakip gerekli tüm tedbirler alınarak kiralık depolar mühürlemek suretiyle kapatılmış, ürün sigorta kapsamına alınmış ve 7/24 saat esasına göre özel güvenlik ekibi görevlendirilmiştir. TMO’nun ülke genelinde alım yaptığı tüm depolarda uyguladığı gibi Çumra’da da depo ve stoklar belirli periyotlarla ilgili TMO personelince kalite yönüyle kontrol edilmiştir. Çumra deposunda yapılan son kontrollerde depolardaki bir miktar ürünün bulunmadığı tespit edilmiştir.”

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Konuyu incelemek üzere müfettiş görevlendirildiğini ifade eden TMO Genel Müdürlüğü ayrıca şunları belirtti: “Bunun üzerine Konya Başmüdürlüğümüzce konu ivedilikle adli kolluk makamlarına intikal ettirilerek adli soruşturma başlatılması talep edilmiştir. Aynı gün Teftiş Kurulu Başkanlığımızca da konuyu incelemek ve soruşturmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir.
Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına almıştır. Bunlardan 1 kişi halen tutuklu, 4 kişi adli kontrole tabidir. Konuya ilişkin Kurumumuz müfettişlerinin ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kapsamlı inceleme ve soruşturması devam etmekte olup süreç titizlikle takip edilmektedir."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum