Konya’da büyük dolandırıcılık!

Konya’da büyük dolandırıcılık!

Konya’da ikinci Çiftlik Bank vakası yaşandı. Yaklaşık 50 kişiyi daha fazla para kazandırma vaadiyle 20 milyon TL dolandırdığı iddia edilen A. A. hakkında mağdurlar suç duyurusunda bulundu.

Konya Adliye Binası önünde toplanan gurup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Bedriye Hanedan, “Farklı kesimlerden bir araya gelmiş birbirini bu süreçte yeni tanıyan bu mağdur insanlar topluluğunun ortak bir özelliği varsa o da hayatlarının bir döneminde A. A adlı şahısla tanışmış ve ona güvenmiş olma talihsizliğidir” dedi.

AKIL VE BEDEN SAĞLIĞIMIZI DA YİTİRMEKTEN KORKUYORUZ

Maddi kayıplarının çok büyük olduğunu belirten Hanedan, akıl ve beden sağlığımızı da yitirmekten korkuyoruz diyerek sözlerini şöyle devam etti: “A.A adlı bu şahıs hayatının herhangi bir bölümünde temas ettiği tüm bu insanları toptan kuruyemiş alıp güvenilir firmalara satıyoruz. Çok temiz ve kârlı bir iş üç ortağım var hepsi de bilinen tanınan zengin insanlar diye Konya ticaret hayatında tanınmış bazı kişilerin isimlerini vererek kandırmış onlarca kişiden milyonlarca lira dolandırmıştır. Bu dolandırıcılık olayında (kendi tespitlerimize göre) 40 tan fazla kişi 20 milyon liradan fazla zarara uğratılarak A. A. Mart 2021 tarihinde ortadan kaybolmuştur. Geride ise telafisi mümkün olmayan ağır zarar görmüş onlarca aile, yüzlerce kişi kalmıştır. Gelinen bu nokta da kimi aileler dağılmış eşler, kardeşler, evlatlarla ana babalar husumetli hale gelmiştir. Kimi esnaf kardeşlerimiz iflasa sürüklenmiştir. Banka kredisi çeken kimi kardeşlerimiz de maaşlarına haciz gelecek endişesi taşımaktadır. En acısı da içimizden bir kardeşimize 4 yaşındaki son dönem kanser hastası olan çocuğuna iyilik yapma bahanesiyle "yeğenime daha iyi şartlarda bakman ve tedavi ettirmen için kendi kardeşime vermediğim kâr payını sana vereceğim" diyerek banka kredisi çektirmiş o parayı da gidip kendi evlerinde ellerinden almıştır.

img-1010-1200x800.jpg

LÖSEMİ HASTASI AİLEYİ DOLANDIRDI

A.A ile aynı iş yerinde çalıştığını ve çocuğunun lösemi hastası olduğunu bildiği halde kendisini dolandırdığını belirten Fatih Çakır şunları kaydetti: “A.A ile aynı iş yerinde çalışıyorduk ailecek görüşüyorduk. Çocuğumun 4 derece Nöroblastom hastalığı olduğunu biliyordu. Evladımın hastalığı için biriktirdiğim 100 bin TL parayı yeğenime daha iyi şartlarda bakman ve tedavi ettirmen için kendi kardeşime vermediğim kâr payını sana vereceğim diyerek benden parayı aldı. Daha sonra bir daha ulaşamadım. Artık evladımın tedavi parasını karşılayamıyorum cinnet geçirmekten korkuyorum yetkililerden yardım bekliyoruz”

img-1020-1200x800.jpg

ÇİFTLİK BANK BENZERİ BİR DOLANDIRICIKLA KARŞI KARŞIYA KALDIK

Çiftlik bank benzeri bir dolandırıcılıkla karşı karşıya kaldıklarını belirten Bedriye Hanedan sözlerini şöyle tamamladı: “A.A'nın gerek kendisi gerekse anne-babası ortada bir ticaret değil dolandırıcılık olduğunu hiç bir zaman bahsedildiği gibi toptan mal alıp bazı kuruyemiş firmalarına satılmadığını defalarca şahitler huzurunda itiraf etmiş olmalarına rağmen cesaretini toplayarak suç duyurusunda bulunan mağdurların dosyalarına takipsizlik kararı verilmiştir. Şu an itibariyle 15 dosyanın 4 tanesine takipsizlik,1 tanesine yetkisizlik kararı verilmiştir. Açık olanların da takipsizlik almasından endişe duyuyoruz. Bizler çiftlik bank benzeri bir dolandırıcıkla karşı karşıya kaldık ve maddi kaybımız  çok büyük olup akıl ve beden sağlığımızı da yitirmekten korkuyoruz. Yetkililerden bizlerin sesine acilen kulak vermelerini, kimse şikâyetçi olmaz, olsalarda bir şey çıkmaz bir-iki seneye kadar her şey unutulur bende döner gelirim diye saklandığı yerden yurtdışına kaçma planları kuran A. A'nın bir an evvel yakalanmasını, yargılanmasını hak ettiği en ağır cezaya çaptırılarak mağdurların zararının giderilmesini talep ediyoruz.”

SAİT ÇELİK

img-1013-1200x800.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum