Konya'da bu caminin bahçesinde peygamber mezarı var

Konya'da bu caminin bahçesinde peygamber mezarı var

Necmeddin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Konya’nın manevi mimarlarından Kurra Hâfız Ali Rıza Işın Hoca 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Necmeddin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Konya’nın manevi mimarlarından Kurra Hâfız Ali Rıza Işın Hoca 94 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhumun vefatı, sevenlerini üzdü. Merhumun 2013 yılındaki bir söyleşisi ortaya çıktı. Ali Rıza Işın Hoca, Hacı Veyis Zade Mustafa Efendinin yakın akrabası ve icazetli talebesiydi. Merhum, söyleşisinde Hacı Veyis Zade Efendinin bir söylemini aktarmış. Ali Rıza Işın Hoca, söyleşisinde Asmalı Mescit'e bugünkü adıyla Asmalı Hatıp Sultan Camii'ye işaret ederek, şunları dile getirmiş: “Asmalı Mescit. Sonradan Camii oldu. Asma üzümler falan vardı, salaş bir yerdi. Sonradan bu hale geldi. Bahçesinde de bir mezar var. Çeşmenin altında. Haci Veyis Zade Mustafa Efendi 'Bir peygamber yatıyor orada' derdi” demiş.

20150503-093335.jpg

Asmalı Hatıp Sultan Camii, Konya'nın tescilli mabetleri arasında yer alıyor. 2015 senesinde Konya Büyükşehir Belediyesi marifetiyle tekrar onarımdan geçirilerek bugünkü halini almış. Konya Ansiklopedisi’nde, Asmalı Mescid ile ilgili şu bilgiler yer alıyor; “Asmalı Mescid, derinlemesine dikdörtgen planlı ve kırma çatılıdır. Üzerinde yer alan tarihe göre 1821 yılında yaptırılmıştır.” Araştırmacı-Yazar Ahmet Çelik, 2019 yılında Konya’da en az 14 Peygamberin bulunduğuna, Konya’nın Türkiye’de en çok Peygamberi bağrında barındıran şehir olduğuna dikkat çekmişti.

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum