Konya'da avar kar fırtınası etkili olacak

Konya'da avar kar fırtınası etkili olacak

Hava durumu uyarıları peş peşe gelirken Türkiye'ye bugün öğleden sonra Avar kar fırtınası geliyor. Yeni soğuk ve karlı hava 1 hafta boyunca sürecek. 81 ilde kar yağışı bekleniyor.

Hava durumu uyarıları peş peşe geliyor. Hava tahmin uzmanları Türkiye'nin bugün öğle saatlerinden itibaren Avar kar fırtınasının etkisi altına gireceğini belirttiler.

japonya-kar-aa-1494707.jpg

Avar kar fırtınası ülkemizde etkili olması beklenen kar yağışlı ve fırtınalı soğuk hava dalgasına verilen isim olarak adlandırılırken Avar, eski Türkçe’de heybetli anlamına geliyor.

adsiz-001.jpg

AVAR KAR FIRTINASI 1 HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

21 Ocak ile 28 Ocak tarihleri arasında etkili olması beklenen kar yağışlı hava dalgası ile birlikte birçok şehirde rekor kar yağışı bekleniyor. Avar kar fırtınası, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamında etkili olması bekleniyor.

adsiz-005.jpg

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Cumartesi günü kar yağışının gece saatlerinde Konya, Ankara, Eskişehir, Afyon, Bolu gibi yurdun iç bölgelerine ilerlemesi ve yoğun bir şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da yoğun kar yağışı geçişleri bekleniyor.

Avar kar fırtınası nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum