Konya'da asayiş olayları patladı!

Konya'da asayiş olayları patladı!

Konya'da son günlerde artan silahlı ve bıçaklı kavgaların sayısında korkunç bir artış yaşanıyor. 14 günde 20 kişi yaralanırken, 9 kişi de hayatını kaybetti

Konya'da son günlerde artan asayiş olayları dikkat çekiyor. Huzur şehri Konya'da Silahlı ve bıçaklı kavgalarda artan artış endişelendiriyor. Olayların bir kısmı Suriyeli ve Afganistanlı göçmenlerin arasında yaşandı.10–23 Haziran tarihleri arasında Konya’da adli olaylarda ciddi artış meydana geldi. 2 hafta boyunca yapılan değerlendirmede Konya’da 12 adli olay meydana geldi, yaşanan olaylarda 20 kişi yaralanırken 9 kişi ise hayatını kaybetti.

SURİYELİLERİN KAVGASINDA 1 KİŞİ ÖLÜ

Konya’da bugün yaşanan olayda  Karatay ilçesinde yabancı uyruklu 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Hacıibali Mahallesi'nde yabancı uyruklu gruplar arasında öğrenilemeyen sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya döndüğü olayda, Muhammed Şeyh H. ile Yusuf Şeyh H. silahla yaralandı.

73 YAŞINDAKİ ADAM TORUNU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Meram ilçesinde yaşayan 73 yaşındaki Abdullah Kuyucak isimli yaşlı adam evinde torunu tarafından öldürüldü. Yaşlı adamı öldüren torunu bir gün sonra yakalandı.

ALACAK VERECEK KAVGASINDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde berber Hasan Ö. (21), borç- alacak nedeniyle tartıştığı kahvehaneci Orhan Kuyucu'yu (32) boğazından bıçaklayarak öldürdü.

KIZ MESELESİ KANLI BİTTİ: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Konya'nın Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Doç. Doktor Halil Ürün Caddesi üzerinde bulunan bir parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park üzerinde iki grup arasında çıkan sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 15 yaşındaki M.T., yanında bulunan bıçakla Mustafa Kaya'yı göğsünden yaraladı. Ağır yaralanan Mustafa Kaya, sevk edildiği özel bir hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ÇUMRA'DA BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Konya'nın Çumra ilçesindeki bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Çumra ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Doğan Kart (23), Hüseyin Özden ve Mevlüt B. (19), vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı.

ÇUMRA’DA BİR KİŞİ SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Konya’nın Çumra ilçesinde silahla vurulan Haşim Ferahkaya ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ferahkaya kurtarılamadı. Ağır yaralı halde kaldırıldığı Çumra Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Ferahkaya, ardından sevk edildiği Konya Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.

ASAYİŞ OLAYLARINDA KORKUNÇ ARTIŞ YAŞANIYOR

Geçtiğimiz son aylarda Türkiye genelinde yaşanan adli olaylar da artış meydana geldi. Ülke genelinde her gün cinayet, cinnet, hırsızlık, gasp ve taciz olayları yaşanıyor. Ekonomik sorunların da artmasıyla birlikte adli olaylarda ciddi oranda artış yaşandı. Konya'da da üzücü olaylarda son günlerde artış olduğu gözlemleniyor.

İNSANLAR ARASINDA SAYGI PROBLEMİ VAR

Son günlerde yaşanan adli vakalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan  Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Prof. Dr. Gürcan Şevket Avcıoğlu, “ Toplum olarak bazı değerlerimiz zarara uğradı. Bunun çeşitli sebepleri olabilir ancak bu zarara uğrayan değerlerimiz neticesinde insanlar arasında saygı giderek azaldı” dedi. Avcıoğlu, “ insanlar son zamanlarda birbirilerini güvenmemeye başladı. İnsanlar artık en sevdiklerine bile çok zor güvenmeye başladı. Bu durum toplumumuz da bazı değerlerimizin zarar görmesine sebep oldu insanların birbirilerine tahammülü kalmadı. Bu güvensizlik ve tahammülsüzlük yerini koruma içgüdüsü ile karşı tarafa zarar vermeye başladı. Bazı değerlerimiz vardır. Ne mesela? Allah'ın yarattığı canı ondan başkası alamaz. Bu değerlerin zihinlerde yaşatılması gerekir. İnsanların kötü gidişata alışmaması için medyaya, bizlere, ilgililere ayrı ayrı çok önemli sorumluluklar düşüyor. İnsanlar değerlerini kaybettikçe, bu tarz üzücü olaylarda artışlar olur. Umutsuzluklar da olumsuzluklara eklenince işin içinden çıkılmaz bir hal alınır” diye konuştu

SOSYAL PROBLEMLERİ İYİ TESPİT ETMEK GEREKİR

İnsanların zevk için kendisine veya bir başkasının canına zarar vermeyeceğini hatırlatan Avcıoğlu, son olarak şunları kaydetti: “Olumsuz olayların artmasının altında yatan birden çok faktör olabilir , ekonomik problemler, saygı güven duygusu korumu iç güdüsü gibi bir çok neden bu olayları tetikleyebilir . İnsanlar için bugün en fazla ekonomik gerekçeler öncelikli. Ekonomik ve sosyal hayatta bir sıkışma var. Sosyal problemleri iyi tespit etmek gerekir. Ekonomik sebeplerin yanı sıra başka sebepler de istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet veriyor. İnsanların yaşadığı kültürel çevrenin aktarması, toplumdan kopuş da asayiş olaylarının yaşanmasını artıran sebepler arasında yer alıyor. Aile kavramının da içi boşaltıldı. Aile, dayanışma kurumu olmaktan çıktı. Aile demek, güven demektir. Aile anlık, dönemsel ruhsal ve psikolojik tatmin sağlama amacı gibi oldu. Aile değerlerini, dayanışmayı, paylaşmayı, aile bireylerinin birbirine olan saygısını yeniden tesis etmek gerekir.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum