Konya'da aileler sabah namazında buluştu

Konya'da aileler sabah namazında buluştu

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği tarafından “Aileler Sabah Namazında buluşuyor etkinliği büyük bir katılım” ile gerçekleşti.

Cihannüma Derneği Konya İl Temsilciliği tarafından “Aileler Sabah Namazında buluşuyor etkinliği büyük bir katılım” ile gerçekleşti. Cihannüma Derneği Genel Merkezi tarafından organize edilen, Tüm Türkiye’de eş zamanlı 81 ilde 109 camide Pazar günü “Aileler Sabah Namazında buluşuyor” etkinliğine yoğun katılım ile aileler birlikte saf tuttu. 

Program Konya Merkezde Sulan Selim de gerçekleştirilirken ilçelerde; Kulu Merkez Camii, Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Çumra Merkez Ulu Camii, Yunak Merkez Çarşı Camii

Seydişehir Seyyid Harun Veli Camii’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Konya İl Müftürüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin sabah namazının kıldırılmasıyla başlayan program, İl Müftü yardımcısı Abdullah Yalman’ın hatim duası ile devam etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cihannüma Derneği Konya İl Temsilcisi Ömer Faruk Seleş; “Kitle iletişim araçlarının yaygınlaştığı, sosyal medya kullanımının çığ gibi büyüdüğü, gençliğin asosyalleştiği, aile içi iletişimin kaybolduğu, kuşak çatışmasının yaşandığı günümüzde geleceğe umutla bakabilmemiz açısından üzerimize düşen sorumluluğu bir nebze yerine getirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak niyetiyle yeni eğitim öğretim yılının açılışında sabah namazında 81 vilayetimizin merkezi camilerinde Cihannüma Derneği olarak programımızı yaptık. Bu programla; kuşaklar arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, aile içi ve sosyal iletişimi artırmayı, camiyi hayatın merkezi haline getirmeyi, büyükleri örnek almayı, küçüklere örnek olmayı,  sabahın bereketini ve daha nice güzellikleri paylaşmayı hedefledik.

Programa üyelerimiz, gönüldaşlarımız ve mensuplarımızın katılımlarının yanısıra onların davetiyle; arkadaşlarımız, akrabalarımız, komşularımız aileleriyle katıldılar.

Namazı kıldıran, sohbetiyle gönlümüze hitap eden Konya İl Müftümüz Prof Dr Ali Öge hocama, hatim duamızı yapan İl Müftü Yardımcımız Abdullah Yalman hocama, davetimize icap eden Konya Milletvekili Tahir Akyürek ile Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer başkanımız başta olmak üzere tüm katılımcılara, muhteşem organizasyon için yönetim kurulu üyelerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere, içimizi ısıtan ikramlar için Karatay ve Meram Belediyelerimize teşekkür ederiz” dedi. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.