Konya'da 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün temeli atıldı

Konya'da 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün temeli atıldı

56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temel atma programında konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Konya'nın çok köklü bir savunma sanayisi tecrübesi var. Konya yatırımlarla savunma sanayisinde merkez üs olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek” dedi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı niteliğini taşıyan Ağır Bakım kentsel dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temel atma programı, Aşağı Pınarbaşı Mahallesi'nde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in katılımıyla gerçekleştirildi. Temel atma törenine Bakan Yaşar Güler'in yanı sıra; Konya Valisi Vahdettin Özkan, milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, ilçe belediye başkanları, AK Parti ve MHP il başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

4-2-2-960x640.jpg

BELEDİYENİN EN BÜYÜK BÜTÇELİ YATIRIMI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Konya'nın huzurun başkenti, Mevlana diyarı olduğunu söyleyerek, “Konya'da bulunmaktan mutluyum” dedi. Konya'nın tarımdan, sanayiye birçok alanda Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığını belirten Güler, fabrikanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Şehrin her sokağında bir tarihin yaşandığına dikkat çeken Bakan Yaşar Güler, yerel yönetimlerin şehrin gelişimine ciddi katkılar sunduğunu da ifade etti. Bakan Güler, “Konya belediyeleri sadece kendi sınırları içinde hizmet vermiyorlar. 6 Şubat depreminde gördük. Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalarla milletin takdirini kazandılar. Konya belediyeleri, deprem bölgelerinde tüm imkânlarını seferber ettiler. Konya'da da modern belediyecilik anlayışıyla yeni yatırımlar hayata geçiriliyor. Bu fabrika, belediyenin en büyük bütçeli yatırımı. Ayrıca çok da stratejik özelliğe sahip” şeklinde konuştu.

4-1-2-960x640.jpg

BU FABRİKA ORDUMUZUN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 56'ncı Bakım Fabrikasının Konya'da 1950 yılından bu yana hizmet verdiğini dile getiren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tesis, şanlı ordumuzun kritik ihtiyaçlarının karşılanması hususunda büyük önem arz ediyor. Konya'nın savunma sanayi tecrübesi köklüdür. Konya, bu alanda adından gururla söz ettiren önemli işlere imza atarak, büyük roller üstlendi. Tarihi mirastan ilham alan Konya, 3'üncü Ana Jet Üs [AJÜ] Komutanlığı'na ev sahipliği yapıyor. Sınır ötesi harekatlarda önemli görev üstleniyorlar. Hava savunma okulumuz faaliyetlerine devam ediyor. Konya'da bakım, onarım gibi çok yönlü vazifeler yerine getiriliyor. 47. Mühimmat Deposu da ordumuza ciddi katkılar sunuyor. Yakın süreçte yeni yeri Çumra'ya taşınacak. Türkiye, artık bugün kendi silahlarını üretip, ihraç eden pozisyona geldi. Sadece karada, denizde değil, bugün siber ve uzay alanında da kritik projelere imza atıyoruz. Öncü şehrimiz Konya, yatırımlarla savunma sanayisinde merkez üs olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek. İhtiyaç duyduğumuz silah sistemlerinin kurulması, bakımlarının kendimizce yapılması çok önemli. Bugün temelini attığımız fabrikamız da ordumuza güç verecek. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) donanımlı, son teknoloji güçlü bir tesise kavuşmuş olacak. Daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

4-3-960x640.jpg

SAVUNMA SANAYİSİNE CİDDİ KATKILAR SUNACAK

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise şunları belirtti: “Önemli bir gündeyiz. Şehrimizin yaşam kalitesini artırma yönünde belediyelerin yaptığı hizmetler çok önemli. TSK denilince bizim inancımızda, töremizde anlamlı bir yeri olduğu görülür. Klasik ihtiyaçların dışında şehirde çok önemli işlere imza atılıyor. Bu tesis, savunma sanayisine ciddi katkılar sunacak.”

FABRİKAYLA BİRLİKTE OSB'DE YENİ KÜMELENMELER OLACAK

Konya milletvekilleri adına bir konuşma da AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek yaptı. Akyürek, Konya'da hizmetlerin kesintisiz bir şekilde geçmişten bugüne devam ettiğine dikkat çekti. Meram Yeniyol ve eskiyol arasında, şehrin en kıymetli bölgesinde önemli bir dönüşümü başlattıklarını aktaran Akyürek, “Bu alanda yeni çalışmalarla bölgenin ihtiyacına karşılık verilecek. Şehrimiz yeni bir görüntüye kavuşturulacak. Böyle bir tesisin şehrimizde hayata geçmesi de çok önemli. Temelini attığımız 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü, Organize sanayi bölgesinde (OSB) bir kümelenmeye vesile olacak. Bizim bir hayalimiz vardı. Konya’ya girerken, sağlı sollu üretim tesislerinin kurulmasıydı en büyük hayalimiz. Bu arzumuz, önemli oranda gerçekleşti” diye konuştu.

KAHRAMAN ORDUMUZUN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu da 56'ncı Bakım Fabrikasının Konya'da uzun yıllardan beri hizmet verdiğini belirtti. Temeli atılan tesisin, TSK tarafından büyük bir özveri ve başarıyla yürütülen harekatlara destek sağlayacağının altını çizen Bayraktaroğlu, “Bu tesis, birliklerimizin desteğinde olacak. Kahraman ordumuzun gücüne güç katacak. Bunun yanı sıra, bölgeye de ayrı bir değer katacak. Ülkemize, milletimize ve ordumuza hayırlı olsun. Türkiye yüzyılı hedeflerimize ilerlemekteyiz. Konya'da bulunmaktan da mutluyuz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

KONYA HALKININ MEHMETÇİĞE HEDİYESİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise şunları kaydetti: “Görev süremiz içinde yani 5 yılda önemli hizmetlerde bulunduk. Önümüzdeki 5 yılda da gayret sarf edeceğiz.
Konya'da 4 önemli kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığımız iki kentsel dönüşüm işi var. Sille'de bakanlığımıza ait cephanelik alanımız bulunuyordu. Çumra'da 8 milyon metrekarelik alanıyla akıllı mühimmata uygun TSK'nın en modern cephaneliğini inşa etmek nasip oldu. Bu proje için şu ana kadar 1,5 milyar lira para harcadık. Kalan son cephaneliği yapıyoruz. Bu da yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak. Cephaneliğin taşınmasıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi 2 milyar liralık bir bedel ödemiş olacak. Bugün 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü inşaatının temelini atıyoruz. 140 bin metrekarelik alan burası. Türkiye’nin en modern yerlerinden birisi olacak. Tek seferde yapılan en büyük ihale bu. Şehrimize hayırlı olsun. En kısa sürede inşallah tamamlayacağız, Mehmetçiğimizin hizmetine sunacağız. Konya halkının Mehmetçiğe bir hediyesidir bu. El ele verdik, Konya’nın hayallerini gerçekleştiriyoruz.” Konuşmaların ardından dualar edildi ve fabrikanın temeli atıldı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum