Konya ve Antalya için büyük öneme sahip projede yeni bir gelişme yaşandı

Konya ve Antalya için büyük öneme sahip projede yeni bir gelişme yaşandı

Konya ve Antalya için büyük öneme sahip projeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu projede çalışmalar devam ediyor.

2014 yılında temeli atılan, geçen süre içinde zaman zaman ödenek yetersizliği ile durma noktasına gelen, yaklaşık 5 ay önce Belediye başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleri ile çalışmalarına tekrar başlanan Alacabel tünelinde ışığın görülmesine az kaldı.

Alacabel tünelinin tek başına ışığı görmesi ve ulaşıma açılmasının yeterli olmadığını belirten yetkililer, tünel çıkışında ki Ceceler köyünden itibaren Cevizli yol kavşağına kadar 12 kilometrelik yolun da tamamlanması gerektiğini söylediler.

Özellikle kış aylarında sürücülere zor anlar yaşatan 1825 rakımlı Alacabel geçidini rehabilite edecek yatırımda tünel çıkışında da yol çalışmalarına başlandı.

Tünel çıkışından yapımına başlanan yol, 12 kilometre olacak ve Cevizli kavşağına bağlanacak.

Cevizli yol kavşağında başlanan yol çalışmalarının büyük bölümünün yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Yol çalışmalarının başlaması ile birlikte, Alacabel tünelinde çalışmaların da hızla devam edeceğini belirten yetkililer, tünel ve yol tamamlandığında yolun yaklaşık 9 kilometre kısalacağını, kilometreden ziyade sürücülerin 30 ile 45 dakika zamandan kazanacağını ifade ettiler.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum