Konya TOHM Sporcusu Ezgi Kılıç Dünya şampiyonu oldu

Konya TOHM Sporcusu Ezgi Kılıç Dünya şampiyonu oldu

Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 40 KG'da yarışan Konya TOHM Sporcusu Ezgi Kılıç Koparma da 55 kg, Silkme de 70 kg ve Toplamda 125 kg kaldırarak 3 Altın madalya ile Dünya Şampiyonu oldu.

Konyalı halterci Dünya şampiyonu

Suudi Arabistan'ın Cidde Şehrinde başlayan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 40 KG'da yarışan Konya TOHM Sporcusu Ezgi Kılıç Koparma da 55 kg, Silkme de 70 kg ve Toplamda 125 kg kaldırarak 3 Altın madalya ile Dünya Şampiyonu oldu.

Müsabakanın ardından açıklamada bulunan Ezgi Kılıç, şampiyonaya çok iyi hazırlandığını belirterek, “Suudi Arabistan’da Türk Bayrağını dalgalandırdığım ve İstiklal Marşı’nı dinlettirdiğim için çok mutluyum. Antrenörlerime, Kulübüme ve kendisine büyük destek veren federasyon başkanımız Tamer Taşpınar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek adına var gücümle çalışmalarıma devam edeceğim” dedi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da “ Madalya alan sporcumuzu, Kulübümüzü, antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Türk Halteri her zamanki gibi ülkesini gururlandırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.