Konya Tenis Cup bugün başlıyor

Konya Tenis Cup bugün başlıyor

Uluslararası Tenis Federasyonu'nca (ITF) Konya'da ilk kez düzenlenecek 10 bin dolar ödüllü Konya Tenis Cup'a tümü yabancı 43 oyuncu katılacak

Uluslararası Tenis Federasyonu'nca (ITF) Konya'da ilk kez düzenlenecek 10 bin dolar ödüllü Konya Tenis Cup'a tümü yabancı 43 oyuncu katılacak. Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü Başkanı Tevfik Buğdaycı, yönetim kurulu üyeleri ve hakemler ile birlikte dün basın toplantısı düzenledi.  Başkan Buğdaycı Konya’da uzun yıllar sonra ilk kez uluslar arası bir tenis turnuvasının düzenlendiğini söyledi. Buğdaycı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ile birlikte Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'a yaptıkları ziyarette, uluslararası bir tenis şampiyonasının Konya'da düzenlenebileceği konusunun gündeme geldiğini, Vali Doğan'ın kişisel gayretleri sonunda ITF'nin bu teklifi kabul ettiğini anlattı.

1-10 Haziran tarihleri arasında ''ITF F22 Futures Konya'' adı altında yapılacak uluslararası turnuvaya kulüp olarak ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Buğdaycı, "Organizasyonu tümüyle biz üstlendik. Bu organizasyonda Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz'ün desteğini de aldık. Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte eş güdüm içinde hazırlıkları tamamladık. 1-4 Haziran tarihleri arasında ön eleme maçları yapılacak. 4-10 Haziran tarihlerinde ise final maçları yapılacak. Dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verilirken, para ödülümüzde olacak” diye konuştu.

Konya tenisinin artık her yerde duyulmasının gerektiğini ifade eden Buğdaycı” Tarımı, sanayisi, Mevlana merkezli turizmiyle hızla büyüyen Konya'nın, uluslararası çapta sportif aktivitelerle de anılmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Konya'da ilk kez düzenlenen 10 bin dolar ödüllü uluslararası tenis turnuvasının, kentin tanıtımı için de önemli olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.