Konya, takımını hatırladı!

Konya, takımını hatırladı!

TFF 1. Ligde mücadele eden ve şu an ligdeki konumu itibari ile şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde

TFF 1. Lig’de mücadele eden ve şu an ligdeki konumu itibari ile şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, geçtiğimiz hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Akhisar Belediye Gençlik Spor’u konuk etti. Yeşil-beyazlılar, karşılaşmada bu sezon ilk kez büyük bir taraftar kitlesini arkasında buldu. Bir başka deyişle, Konya, uzun bir aradan sonra ilk kez Pazar günü heyecanlı bir maç havası yaşadı.
 
 
Konyaspor sezona tepeden tırnağa eksiklerle başladı. Yeşil-beyazlılar önce Süper Lig’e veda etti. Birçok futbolcusu ile yollarını ayırdı. Ardından UEFA tarafından aldığı 2 dönemlik transfer yasağı ile yeni bir kadro kurmakta zorlandı. Yeşil-beyazlılar, çareyi A 2 Takımından yaptığı takviyeler ve kadrosunda kalmasını sağladığı isimlerle buldu ve tamamen yeni bir çehre ile TFF 1. Ligi’nde mücadele etme hesapları yaptı.
 
 
Konyaspor, sezona genç futbolcularına olan yakınlığı ve onlara verdiği değer ile ön plana çıkan teknik adam Osman Özdemir ile başladı. Lige fırtına gibi başlayan ve tek hedeflerinin Süper Lig olduğunu her maçta ortaya koyan rakipleri Elazığspor, Kasımpaşa, Adanaspor, Boluspor, Çaykur Rizespor ve Tavşanlı Linyit gibi takımlarla boy ölçmeye çalıştı. Bu ekipler ligin ilk haftalarında zirveye oynarken Konyaspor, alt sıralardan kurtulmanın mücadelesini verdi.
 
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından yeşil-beyazlılar, yönetim değişikliğine gitti. Bahattin Karapınar’dan görevi devralan Ahmet Şan ve ekibi, teknik heyet ve futbolcularına verdiği omuz desteği ile adeta köklü değişikliklere neden oldu ve Konyaspor başarı grafiğini sürekli yukarılara doğru taşıdı ve bu günlere kadar geldi. Tüm bunlar yaşanırken, yeşil-beyazlılar bu inişli çıkışlı zor yolda ilerlemeye çalışırken Konya’yı ve taraftar desteğini arkasında istediği düzeyde bulamadı.
 
 
Kimi zaman hava şartları ve kimi zamanda Konyalı’ya özgün bir duruş nedeni ile başarı gelmeden taraftar desteği gelmedi. Bir başka deyişle Konyaspor, neredeyse başarı adımlarını yalnız çıktı. Tüm maçlarını boş tribünlere karşı oynadı. Konyaspor’un cezası nedeni ile hanım ve çocuk taraftarlar önünde oynadığı Bucaspor karşılaşması ise her fırsatta Konyaspor sevdalısıyım diyen Konya’nın erkeklerine adeta bir ders niteliğindeydi. Bu maçta başlayan bir kıpırdama, elde edilen başarı grafiği ile bütünleşince taraftar kitlesi, geçtiğimiz Pazar günü adeta bir patlama yaşadı.
 
 
Akhisar maçı öncesinde Konya, hasret kaldığı hafta sonlarından birini geride bıraktı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı’nın içi ve dışı bayram havası yaşadı. Her zaman çevreyi kirlettiği gerekçesi ile eleştirdiğimiz, köfte arabasından çıkan dumanlardan tutun, satılan çekirdekler, bayraklar, Konyaspor formaları ve şapkalar kısacası Konya’yı böyle canlı görmek hepimize büyük keyif verdi. Stadın içi ve dışı yaşadığı maç havası ile bir taraftan tüm özlemleri geride bırakırken, bir taraftan da keşke her maç böyle olsa diye hayıflanmamıza neden oldu. Sezon başında küme düşmeyelim yeter denilen Konyaspor’un yakaladığı başarı ortada. Bundan sonrası içinde Konyalı’ya yakışan, takıma desteğini her alanda vermesi olacaktır.
 
 

YORUM VE FOTOĞRAFLAR

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.