Konya stadını bekleyen tehlike!

Konya stadını bekleyen tehlike!

Eskişehir Atatürk stadının üzerinden 15 bin kişi geçti. Başka bir deyişle 15 bin insan Atatürk stadının zeminini kullanılmaz hale getirdi

Üst üste 2 yıl Türkiye'nin en iyi zemini seçilen Eskişehir Atatürk Stadı'nın zemini yoğun geçen sezon sonrasında kullanılamayacak duruma geldi. Geçtiğimiz sezon çetin geçen kış şartları ve şiddetli yağış Eskişehir Atatürk Stadyumu'na hayli zarar vermiş ve zaman zaman karşılaşma sonrasında bazı futbol ve teknik adamlar sahanın zemini hakkında olumsuz açıklamalar yapmıştı. Özellikle yerden ısıtma sisteminin bulunmaması stadyum yetkilerini ve personelini zor durumda bırakmıştı. Ligin sona ermesiyle yeni sezona hazırlıkların yapıldığı Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın ardından stadyum müdürü Tarık Uslu kara kara düşünmeye başladı. Türkçe Olimpiyatları'nda yaklaşık 15 bin kişi sahanın zemininde yarışmayı takip etti. Yarışmanın ertesi günü stadyumu temizlemek için gelen yetkililer yerlerdeki kuruyemiş, çekirdek ve diğer bazı gıdaların stadyum çimlerinin üzerinde atıldığını görünce şoke oldu. Birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu'nun yeni sezona hazır hale gelebilmesi için stadyumdaki çimlerini tamamının yenilenmesi gerekiyor. Eskişehirspor yönetiminin Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninin ardından saha zemininin sil baştan yenilemesi bekleniyor.
KONYA STADINA ÖNLEM ALINMALI
Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağı da pazartesi günü Konya’da yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Atatürk stadında gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’na yoğun bir ilgi olacağı öğrenilirken, tribünlerin yanı sıra çim sahanın bulunduğu alana da izleyicilerin alınacak olması, stadın çimlerinin tamamen kullanılmaz bir duruma geleceği ve önümüzdeki sezona yetiştirilemeyeceği ileri sürüldü.  Pazartesi günü yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları’nda Atatürk stadının çimlerinin zarar görmemesi için yetkililerin önlem alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum