Konya sevgisi, ağır bastı

Konya sevgisi, ağır bastı

Ermeni asıllı Türk vatandaşı, Konya’nın tanınmış işadamı ve şairi Panos Özararat’ın eşi Silva Özararat Fransa’nın Nice şehrinde vefat etti.

80 yaşında vefat eden Silva Özararat’ın cenazesi yurt dışından Konya’ya getirilerek pazar günü Konya Kilisesi’nde yapılacak ayinin ardından, eşi Panos Özararat’ın yanında toprağa verilecek. Araştırmacı İhsan Kayseri, Panos Özararat’ın Konya’nın Meram ilçesi Dere mahallesinde 1919 tarihinde dünyaya geldiğini ve 15 Nisan 1985 tarihinde vefat ettiğini, cenazesinin de Musalla Mezarlığı içindeki Ermeni Mezarlığına defnedildiğini belirterek “Silva hanım da İstanbul’da dünyaya gelmiş, küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Konya’ya yerleşmiş, ilk, orta ve liseyi bitirdikten sonra, Panos Özararat ile evlenmiştir. Konya’da sosyal faaliyetlerde bulunmuş, eşinin vefatından sonra, Fransa’nın Nice kentinde bulunan büyük oğlu Samson Özararat’ın yanına gidip hayatını burada sürdürmüştür. 11 Ekim 2010 günü Nice’te hayata gözlerini kapatan Silva Özararat, vefatından önce çocuklarına, (Konya’ya defnedilmesini) vasiyet etmiştir. Bu vasiyet üzerine Samson, Margarit ve Varujan kardeşler ile diğer aile fertleri cenazenin Konya’ya getirilmesine karar vermişlerdir” dedi.
Kayseri, merhum Silva Özararat’ın 17 Ekim 2010 Pazar günü saat 14.30’da Konya’daki Ermeni Kilisesi’nde yapılacak ayinden sonra, Musalla mezarlığı yanındaki Ermeni mezarlığında eşi Panos Özararat’ın yanında toprağa verileceğini kaydetti.
TÜRK DOSTU ÖZARARAT AİLESİ
Konya’nın ileri gelen işadamlarından olan Panos Özararat hakkında bilgi veren Gazeteci İhsan Kayseri “Merhum Panos Özararat, Konya sanayiini canlandıran isimlerin başında gelirdi. Aynı zamanda iyi bir şair ve Türk dostuydu. 1970’li yıllarda Ermeni terör örgütü Asala’nın Türk diplomatlarına yönelik cinayetleri üzerine Panos Özararat, bu terör eylemlerinin kınayan güzel bir şiir yazmış ve bu şiir ülke genelinde büyük yankı bulmuştu. Dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, bu şiirinden dolayı Panos beye bir kutlama ve teşekkür mektubu göndermişti. Panos beyin büyük oğlu Samson Özararat’ta babasının izinden gitmiş, Türk dostluğunu perçinlemiştir. MHP Genel Başkanı Merhum Alpaslan Türkeş ile, o dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanını buluşturup, Türk-Ermeni dostluğunun temelini güçlendirmek için girişimlerde bulunmuştu” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.