Konya seferber oldu

Konya seferber oldu

İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, istihdam seferleri konusunda değerlendirmelerde bulunarak, “Seferberlik, Konya'dan başlatıldı. Bizlerde ilimizde yaklaşık 4 bin işverene mektup göndermek suretiyle istihdam destekleri hakkında bilgi verdik” dedi

İŞKUR Konya İl Müdürü Emrah Keleş, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Keleş, kurum olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Keleş, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından 06 Ocak tarihinde başlangıcı Konya’da yapılan Çalışma Hayatında milli seferberlik çalışmalarının ilk bölümü istihdam desteklerinden oluşmaktadır. Milli seferberlik çalışmaları kapsamında İŞKUR olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” dedi.

5 BİN 135 ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK

Müdür Keleş, İl Müdürlüğü olarak 772 adet çatkapı ev ve işyeri ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi. “Meslek Odaları, Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri, Sivil Toplum Kuruluşları, İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları da ziyaret edildi” diyen Keleş, konuşmasını şöye sürdürdü: “İlimizde yerleşik yaklaşık 4 bin işverene mektup göndermek suretiyle istihdam destekleri hakkında bilgi verildi. Milli Seferberlik saha çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğü olarak birçok açık alanda stantlar kurmak suretiyle vatandaşlarımıza bilgi verdik. Genel Müdürlüğümüzce oluşturulan İŞKUR Otobüsü ile şehrimizde vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde, üniversitelerde Beyşehir, Seydişehir ve Ereğli ilçelerimizde vatandaşlarımıza broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapılmıştır. İstihdam Destekleri konusunda çalışmalar halen devam etmektedir. Kurumumuzun hizmetlerini işverenlerimize anlatmak, işgücü taleplerini almak ve diğer destekler hakkında bilgilendirmek amacıyla 5 bin 135 işyeri ziyareti gerçekleştirdik. ”

SIFIR DEKLARASYONU İMZA ALTINDA

Keleş, milli seferberlik çalışmaları kapsamında 29-30 Mart 2017 tarihinde Selçuk Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının 4.sünü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kamu ve özel sektörü temsilen 66 firmanın katıldığı fuarın 2 gün süreceğini aktardı. Lise ve dengi okullarda meslek seçiminin önemi ve işgücü piyasasına girişte dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili Kariyer ve Meslek Tanıtım Günleri düzenlendiklerini söyledi. Okulların açıldığında ise bu çalışmalara devam edeceklerinin müjdesini verdi. Keleş, “İstihdam Seferberliği başlıklı ilk bölümün ardından 13 Mayıs 2017 tarihinde Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlangıcı İstanbul’da yapılan ve Milli Seferberlik Çalışmalarının ikinci bölümünü oluşturan “İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği” kamuoyuna duyurulmuş ve konunun tarafları olan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla hedef sıfır deklarasyonu imza altına alınmıştır” açıklamalarında bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZA İLGİ YOĞUN

İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği çalışmaları kapsamında Konya Müteahhitler Birliği ve Sivil Toplum Kuruluşları'nı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdiklerini de kaydeden Keleş, konuşmasını şöyle sürdürdür: “13-14 Mayıs tarihlerinde İlimizde gerçekleştirilen Gayrimenkul, İnşaat Fuarında stant açılarak firmalarımızın stantları ziyaret edilmiş, İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında düzenlenmiş el broşürleri dağıtılarak çalışmalar hakkında bilgi verilmiştir. 25 Mayıs  tarihinde Konya Organize sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanlarınca Kişisel Koruyucu Donanımların Seçimi ve Kullanımına İlişkin Seminer gerçekleştirilmiştir. Toplantıya İlimizde yerleşik İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti veren firma temsilcileri, İSG uzmanları, meslek odaları üye firmaları temsilcileri davet edilerek gerçekleştirilen toplantıya yoğun ilgi gösteren ilgililere İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Daha sonra BÜSAN Özel Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne yapılan ziyarette başlatılan İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca Mimar ve Mühendis Odaları, Esnaf Odaları gibi birçok meslek odasına ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanlıklarına 13 Mayısta taraflarca imza altına alınan hedef sıfır deklarasyonun bir örneği gönderilerek Seferberlik Çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Keleş'e teşekkür etti, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.