Konya sanayicisine 4 yeni destek müjdesi! 50 milyon TL verilecek
Konya Sanayi Odası (KSO), KOBİ'lerin (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) desteklenmesi ve dönüşümü için bir program düzenledi. Programda, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) destekleri tanıtıldı ve Konyalı sanayicilere bu desteklerden en verimli şekilde yararlanmaları çağrısında bulunuldu.
KSO BAŞKANI'NDAN ÇAĞRI
KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın sanayi potansiyeline dikkat çekerek, KOSGEB desteklerinin şehrin teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacağını vurguladı. Büyükeğen, Konya sanayisinin üretiminde orta-yüksek teknoloji ve yüksek teknolojinin payını artırma hedeflerine ulaşmada bu desteklerin önemli bir rol oynayacağını belirtti.
KOSGEB BAŞKANI'NDAN DESTEK AÇIKLAMASI
KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOBİ'lerin dönüşümü ve ölçek büyütmeleri için yapılan çalışmaları anlattı. 2025 yılı itibarıyla hayata geçirilen yeni destek programları hakkında bilgi veren İbrahimcioğlu, KOBİ'lerin dijital dönüşüm süreçlerine de destek sunduklarını ifade etti.
KOSGEB'İN YENİ DESTEK PROGRAMLARI
Küresel Rekabetçilik Destek Programı: KOBİ'lerin uluslararası pazarda rekabet avantajı elde etmelerini desteklemeyi amaçlıyor. Destek üst limiti 50 milyon TL.
Kapasite Geliştirme Destek Programı: KOBİ'lerin ölçek büyütme yatırımlarını destekleyerek, üretimden pazarlamaya kadar birçok alanda ihtiyaçlarını karşılıyor. Destek üst limiti 20 milyon TL.
İstihdamı Koruma Destek Programı: Tekstil, giyim, deri ve mobilya sektörlerindeki işletmelere istihdam desteği sağlıyor. Başvurular 31 Mart'ta sona erecek.
KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı: İşletmelerin dijitalleşme süreçlerine destek sunuyor. Destek üst limiti 20 milyon TL.
Programa Katılım
Programa, KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ve çok sayıda Konyalı sanayici katıldı. Program, sanayicilerin sorularıyla devam etti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.