Konya Ortadoğu'nun spor üssü olmaya aday

Konya Ortadoğu'nun spor üssü olmaya aday

5.İslami Dayanışma Oyunlarını takip etmek için Konya'ya gelen Kuveytli gazeteciler Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

5.İslami Dayanışma Oyunları Türkiye'nin ve dünyanın bir çok ülkesinden yabancı gazetecileri de Konya'da buluşturdu. Türkiye'nin yanı sıra Suudi Arabistan, Katar, Umman, Kuveyt, Özbekistan, Senegal gibi ülkelerden gelen gazeteciler, oyunlara büyük ilgi gösteriyor. Kuveyt'ten gelen gazeteciler Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Konya'nın tarihi ve kültürel yapısına hayran kaldıklarına dile getiren Kuveytli gazeteciler, "Türkiye'ye daha önce defalarca gelmiştik. İstanbul'u birçok defa ziyaret ettik. 5. İslami Dayanışma Oyunları vesilesiyle de Konya'ya görme fırsatı bulduk. Konya'nın kültürel mirası bizi çok etkiledi. Birbirinden güzel Selçuklu ve Osmanlı camilerine görme fırsatı bulduk. Hz. Mevlana'nın da türbesini ziyaret ettik.

KONYA SPOR MERKEZİ OLMAYA ADAY

Ayrıca Konya spor altyapısıyla da oyunları hazır olduğunu gösterdi. Konyaspor'un stadyumuna da hayran kaldık. Bugüne kadar gördüğümüz en güzel stadyumlarından biri. Konya sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu ülkelerinin ve Avrupa'nın da spor üssü olmaya aday bir şehir. Belediyecilik anlamında da güzel çalışmalara şahit olduk. Çok güzel parklar yapılmış ve şehir temizliğine büyük önem verilmiş. Dönüşte yazacağımız yazılarla Kuveyt'ten insanlarımızın Konya'ya ziyaretlerini teşvik edeceğiz" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.