Konya, olimpik günde yürüyecek

Konya, olimpik günde yürüyecek

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenlikleri gerçekleşecek

Olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ''Olimpik Gün'' şenlikleri gerçekleşecek. Şenlikler kapsamında yürüyüş ve koşular yapılacak. ''Olimpik Gün'' global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir sosyal hareket. 10 Haziran'da yapılacak faaliyetler kapsamında, 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek, isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen ''Olimpik Gün'' yaklaşık 20 yıldır dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlanıyor. Türkiye'de ise, Balıkesir'den başlayarak 10'ar dakika arayla Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Rize ve İstanbul'da gerçekleştirilecek etkinlikler TRT Spor'dan yayınlanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya'nın etkinliklerin yapılacağı 8 ilden biri olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Koşuya daha fazla katılım için 20 gündür çalıştıklarını ve 4 stant ile kayıt yaptıklarını anlatan Ersöz, bine yakın kayıt yapıldığını, en az 3 bin kişilik katılım beklediklerini aktardı. Ersöz, “Katılımın yüksek olması adına 15 – 20 gündür 4 ayrı noktada ve gezici bir stand ile halkımızı olimpik güne katılmaya davet ettik. 2 bin üzerinde bir katılımın gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu gün birlik ve beraberliğin artması ve halkın olimpizm ruhunu daha yakından tanıması adına yapılmakta. 3 kilometrelik bir parkur belirledik. Bu parkura başlamadan önce “Koşabiliyorken koş” projesine de dikkat çekmek açısından katılımcılarımız ile 10 dakikalık bir sürede kültür fizik çalışması yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yürüyüş boyunca Büyükşehir bandomuzda bizlere eşlik edecek. Ancak marşlardan ziyade güncel şarkıları çalacaklar. İnsanlara bu günün bir eğlence ve bilinçlenme günü olduğunu anlatmaya çalışacağız.”

''Olimpik Gün'' koşusu, bugün eş zamanlı olarak 81 ilde yapılacak. Olimpik hareketin doğum günü olarak kabul edilen 10 Haziran'da düzenlenen ''Olimpik Gün'' koşusu, dünyada 205 ülke ile aynı zamanda milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Türkiye'de 81 ilde yapılacak organizasyonda, İstanbul (Kartal), Balıkesir, Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli (Gebze), Denizli, Rize illeri ''Olimpik Gün'' şenliklerinin yapılacağı pilot şehirler olarak seçildi. Organizasyonun global bazda kutlanan ve hiçbir ulusa, kişiye, dine veya olaya atfedilmemiş evrensel bir ''sosyal hareket'' olduğu ve 7'den 70'e herkesin ister yürüyerek isterse koşarak katılabileceği bir etkinlik olarak bilinen ''Olimpik Gün''ün yaklaşık 20 yıldır Dünya'nın her yerinde milyonlarca kişinin katılımı ile kutlandığı bildirildi. 

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.