Konya Milletvekili Atatürk Havalimanı için soru önergesi verdi

Konya Milletvekili Atatürk Havalimanı için soru önergesi verdi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının ardından gerçekleştirilen resmi uçuşları Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından pasif duruma getirilen ama protokol uçuşlarının devam ettiği Atatürk Havalimanı ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sordu. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman imzalı soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılmasını istediği 3 soruya yer verdi.

“ESKİ HAVALİMANININ PROTOKOL TARAFINDAN KULLANILMASI BÜYÜK FEDAKÂRLIK”

Karaduman, önergesinde, “İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Atatürk Havalimanı pasif hale getirildi. Vatandaşlar İstanbul Havalimanı’na yönlendirilirken Atatürk Havalimanı’nda bazı protokol uçuşlarının devam ettiği; Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar ve iş insanlarının uçuşlar için Atatürk Havalimanı’nı halihazırda kullanmaya devam ettiğine dair haberler ulusal basında yer almıştır. Şehrin içindeki eski havalimanının resmi uçuşlara tahsis edilerek dünyanın en büyük ve ferah havalimanının vatandaşların kullanımına sunulması hiç şüphesiz ki büyük bir fedakârlık örneğidir” ifadeleri yer aldı.

adsiz-007.jpg

“ÖZEL UÇAKLARIN ESKİ HAVALİMANINI KULLANMASININ SEBEBİ NEDİR?”

Karaduman tarafından verilen soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na 3 soru yönelterek, “Sivil uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’nda 2021 yılında kaç resmi uçuş gerçekleşmiştir? Atatürk Havalimanı sadece protokol uçuşlarına mı açık olacak? Önümüzdeki süreçte havalimanının sivil uçuşlara da açılması yönünde bir planlamanız var mıdır? Dünyanın en büyük ve en ferah havalimanı dururken Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar ve özel uçağı olanların şehrin içindeki eski bir havalimanını kullanmasının sebebi nedir?” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.