Konya merkeze bu tarihte kar yağacak

Konya merkeze bu tarihte kar yağacak

Konya ve çevre illerde bu yıl ilk karın ne zaman yağacağı merak ediliyor. Konuya ilişkin sevindiren haberi uzman isim verdi. İşte o tarih...

Kasım ayının başlarında neredeyse tüm yurtta hakim olan bahar havası yerini soğuk havaya bırakıyor. Yağışlı hava ile birlikte sıcaklıkların 4 ila 8 derece azalması beklenirken, İç Anadolu için sürpriz bir kar yağışı tahmini geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten; 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'yı hatırlattı.

images-2-24.jpeg

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ökten, "İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var. Kasım ayında olmaz demeyin. 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu" dedi.

images-2-25.jpeg

Ökten, kar yağışının İç Anadolu bölgesinde beklendiğini söyledi. Konya ve Ankara'da kasım ayının ortasında kar yağışı bekleniyor.

Ökten şöyle dedi: "Ay ortası ciddi bir sistem ihtimali artıyor. İstanbul'a dahi kar getirme potansiyeli var. Kasım ayında olmaz demeyin. 9 Kasım 1995 ve 4 Kasım 2006'da oldu. En çok etkilenecek yerler Marmara ve Batı Karadeniz olarak gözüküyor. İç bölgelerde de kar bekleniyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum