Altay’dan ‘Tarımda Yeni  Dönem’ projelerine övgü

Altay’dan ‘Tarımda Yeni Dönem’ projelerine övgü

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” konulu proje dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya teşekkür etti.

Başkan Altay, iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda temini, jeopolitik riskler ve daha birçok konunun tarımsal üretim üzerinde önemli bir etkisinin olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu risklere; sürdürülebilir, verimli, kaliteli, kayıtlı ve yatırım yapılan bir sektörle, üretim gücüyle cevap verecek olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

ERDOĞAN VE YUMAKLI’YA TEŞEKKÜR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın duyurduğu projede bazı başlıklara değinen Başkan Altay, “Tarım ve Orman Bakanı’mız İbrahim Yumaklı, ‘Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli’ konulu basın toplantısında suyu merkeze alan önemli açıklamalar yaptı. Projede çiftçilerimiz için birbirinden değerli destekler yer alıyor. Su kısıtı olan bölgelerimizde, belirlenen ürünleri üreten çiftçilerimizin mazot ve gübre maliyetlerinin tamamını devletimiz karşılayacak. Eskiden aynî olarak verilen destekler yeni modelde nakdî olarak verilecek. Yine destek tutarları maliyetlerdeki değişime göre her yıl güncellenecek. Ayrıca destekler ilk defa üretimden önce açıklandı. Çiftçimiz artık hangi ürüne ne kadar destek verileceğini önceden bilecek. ‘Su’yu merkeze alarak hayata geçirilen ‘Tarımda Yeni Dönem’ için Tarım ve Orman Bakanı’mız İbrahim Yumaklı’ya teşekkür ediyorum. Çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Tarım şehri ve iklim değişikliğinden en fazla etkilenen şehir olan Konya’mız ve tüm tarım şehirleri için yeni dönem bereketli olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.