Konya merkezde bedava kömür dağıtıyorlar! Uzun kuyruklar oluştu

Konya merkezde bedava kömür dağıtıyorlar! Uzun kuyruklar oluştu

Uzun yardım kuyruklarına bir yenisi daha eklendi. Konya merkezde, kömür yardımı alabilmek adına günlerdir uzun kuyruklar oluşuyor.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı toplumun belini bükmeye devam ediyor. Kışın yaklaşmasıyla birlikte, masrafı artan vatandaş kara kara düşünüyor. Vatandaşın en büyük girdilerinin başında doğal gaz, odun ve kömür geliyor. Ekonomik krizden sadece Türk vatandaşlar değil, Suriyeliler de olumsuz etkileniyor. Konya merkezde hizmet veren bir derneğin önünde son bir hafta içinde uzun kuyruk oluştu. Suriyeli vatandaşların kömür desteği alabilmek adına kuyruğa girdiği öğrenildi. 

adsiz-002.jpg

KONYA'DA ORTALAMA 150 BİN SIĞINMACI VAR

Türkiye’de sorunların bitmediği tek bir gün dahi olmuyor. Her geçen gün yeni bir sorunla karşılaşılıyor. Son olarak yardıma muhtaç olan sığınmacılar, soluğu yardım kuruluşlarında alıyor.  Resmi rakamlara göre Konya’da 122 bin Suriyeli, 12 bin Afganistanlı, 8 bin de düzenli göç anlamında ikamet izniyle ortalama 150 bin sığınmacı yaşıyor. Bu sığınmacılar yardım kuruluşlarından, STK'lardan ve derneklerden aldıkları yardımla hayatını sürdürmeye çalışıyor. 

adsiz-003.jpg

“KONYA HALKI BİZE KUCAK AÇTI”

Türkiye’de zor şartlar altında yaşamaya çalışan sığınmacılar, yardım kuruluşlarına ihtiyaç duyuyor.  Her geçen gün sayıları artan sığınmacılara ise Türkiye kucak açıyor. Türkiye'de sığınmacıların en fazla yaşadığı iller arasında Konya da yer alıyor. Konya'daki STK, vakıf, dernekler sığınmacılara yönelik çalışmalar da sürdürüyor. Dönem dönem derneklerin, STK'ların önünde evlerine erzak, kömür ve maddi yardım almak için uzun kuyruklar oluşturan sığınmacılar görülüyor. Konya merkezde hizmet veren bir derneğin önünde de 1 haftadır uzun kuyruk oluşuyor. Sığınmacılar, kömür yardımı almak ve adını listeye yazdırmak için saatlerce sıra bekliyor. Bu görüntüler ise yürekleri dağlıyor.  Yardım alan sığınmacılar ise şunları söylüyor: “Türkiye bize kucak açtı. Allah herkesten razı olsun. Yardım kuruluşlarından da yardım alıyoruz. En iyi şartları sağlıyorlar. Konya halkı bizleri kucakladı. Türkiye’nin bu misafirperverliğini asla unutmayacağız.” 

ALİ GÖZEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum