Konya lezzetlerini yaşatan mekan açıldı 

Konya lezzetlerini yaşatan mekan açıldı 

İşletmeciliğini Tayyar Sami Atiker’in yaptığı Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri Aziziye Mahallesi Mevlana civarında hizmete açıldı.  Menüde geleneksel Konya düğün pilavının yanı sıra Konya lezzetleri de var.

İşletmeciliğini Tayyar Sami Atiker’in yaptığı Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri Aziziye Mahallesi Mevlana civarında hizmete açıldı.  Menüde geleneksel Konya düğün pilavının yanı sıra Konya lezzetleri de var.

Konya’nın ünlü lezzetleri; düğün pilavı, tirit, fırın kebabı, kapama ve diğer yemekleri yeni inşa edilen Mevlana Çarşısı yanındaki Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri ‘Eli Kaşık Tutan Buyursun Gelsin” sloganıyla restoranında misafirleriyle buluşuyor.

9-4-001.jpeg

Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri’nde Geleneksel Konya Düğün Pilavı’nın yanı sıra Konya lezzetleri de Konyalılar ve Konya’yı ziyaret edenlerle buluşuyor. Mevlana Çarşısı civarında misafirlerine Konya lezzetlerini tattıran İşletme Sahibi Tayyar Sami Atiker, uzun uğraşlar sonucu Konya’nın merkezi ve turistlere yakın yerde işletmelerini hizmete açtıklarını söyledi. Konya’nın lezzetlerine ulaşmanın artık çok daha kolay olduğunu belirten Tayyar Sami Atiker, “Eli Kaşık Tutan Buyursun gelsin sloganıyla açtığımız Tayyar Atiker Düğün ve Çarşı Yemekleri işletmemiz tüm Konnyalıların ve Konya’ya gelen misafirlerimizin hizmetine sunduk. Özellikle pandemi döneminde Konya’nın lezzetlerine ulaşmada sorunlar yaşandı. Bunun yanında bir restoran havasında Konya yemeklerinin yenileceği yer eksikliğini görmüş olduk. Buranın yeniden restore edilmesiyle birlikte hem turizm merkezi hem de Konyalıların kolayca ulaşabileceği bir yerde hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

9-2-001.jpg

KONSEPTİMİZ GELENEKLERİ UNUTMAMAK

Aynı zamanda birçok yarışma ve organizasyonda ‘Şef” unvanı alan Tayyar Atiker, işletmedeki yemeklerin lezzeti ve konsept bilgiler verdi. Birlikte Geleneksel Konya Pilavının yenilebileceği bir mekan hazırladıklarını söyleyen Tayyar Atiker, “Burada Geleneksel Konya Pilavı başta olmak üzere tiriz, fırın kebabı, kapama, etkiekmek, bıçak arası ve diğer Konya lezzetlerini misafirlerimizi sunuyoruz. Sunumu tam Konya usulüne göre dizayn ettik. Toplu organizasyonlarda yapılabilecek bir mekan hazırlayarak, burada keyiflice Konya lezzetleri tadılacak. Bunların yanında yemeklerimizdeki lezzet de tam Konyalılara layık olarak yapıyoruz. Yine Konya’ya gelen misafirlerimiz için yukarı bölümde de alakart bölümü hazırladık. Konya’ya gelen turistlerimiz ve misafirlerimiz için her şeyi düşündük. Artık Konyalılar ve Konya’ya gelenler Konya’nın tüm lezzetlerini bir arada bulabilecekler. Ayrıca Konya’nın merkezinde olmamız da kolaylık sağlıyor. Tüm misafirlerimizi lezzetlerimize tatmaya bekleriz. Burada ticari beklentiden bir yana Konya’nın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmaktır. Yaptığımız çalışmalarda bazı bakanlara bile toplu yemekler verdik. Ve lezzetlerimiz tadanlar bu lezzetin tanıtılması gerektiğini söyledi. Toplu organizasyonlarda yemek verilecek en iyi tasarım ve lezzetleri vermeyi hedefledik. Buradaki mekanımızda zerde tatlısından Düğün pilavına kadar Konya kültürümüzü sergiliyoruz” dedi.

SAİT ÇELİK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum