Konya Karatay’a 21 milyonluk yatırım 

Konya Karatay’a 21 milyonluk yatırım 

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve içinde meslek edindirme kursları, özel derslikler, atölyeler, aktivite odaları ile etüt merkezleri bulunan, güncel yatırım değeri 21 milyon lira olan Akabe Sosyal Tesisi törenle açıldı

Karatay’ın ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda eğitimden kültüre, spordan çevreye kadar her alanda birçok projeyi hayata geçiren Karatay Belediyesi, Akabe Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Akabe Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Çevre düzenlemeleriyle güncel yatırım değeri toplam 21 milyon TL olan Akabe Sosyal Tesisi, Akabe Mahallesi’nde 2 bin 271 metrekare inşaat alanında inşa edildi. Tesis içerisinde etüt merkezi, meslek edindirme kursları, atölye ve derslikler, kafeterya, mutfak, çocuk oyun alanları ile aktivite odaları yer alıyor. Akabe Sosyal Tesisi’nin açılışına; Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Ali İnal, Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay; köklü tarihi, zengin kimliğiyle Konya’mızın yaşayan hafızasıdır. Bu bakımdan Karatay, bizim için çok kıymetli.  Böylesine kıymetli ilçemizi yaşam standardını yükseltme hassasiyeti ve gayretiyle göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 3 buçuk yıl içerisinde neredeyse her hafta ya bir temel atma ya da açılış programı yapıyoruz. Akabe Sosyal Tesisi de bu projelerimizden bir tanesi. Tüm işlerimizde her zaman önceliği mahallelerimizi ve ilçemizi geliştirip insanımızın mutluluğuna mutluluk katacak işlere veriyoruz” dedi.

16-2.jpg

İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Düzenlenen açılış töreninde yeni sosyal tesis hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Güncel yatırım değeri 21 milyon lira olan Akabe Sosyal Tesisimiz;  etüt merkezi, meslek edindirme kursları (KOMEK), atölye ve derslikler, kafeterya, mutfak, çocuk oyun alanları ile aktivite odaları gibi donatılar bulunuyor. Sosyal tesis ve kurs merkezimizin vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel hayatına, eğitimine, aile ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Geçtiğimiz ay hizmete açtığımız Ahmet Çalık Parkı da bu mahallemizde bulunuyor. Bir diğer yeşil kuşak parkımız olan Saçlı Kasap Parkımız da bitmek üzere. Yine çocuklarımızın gelişimine, bilime yönelmelerine ve eğitim hayatına önemli katkılar sağlayacak olan Karatay Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) bu mahallemizde hayata geçirdik. Dolayısıyla Akabe Mahallemiz; düzenli gelişim ile şehirleşmeye örnek, her bakımdan zengin bir mahallemiz diyebiliriz” diye konuştu.

16-1.jpg

ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLIYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Melih Güçlü, Akabe Sosyal Tesisi’nin Konya’nın geleceğine hizmet verecek güzel bir yatırım olduğuna işaret ederek, Karatay Belediyesi’nin sosyal tesis hamleleriyle Konya ve Karatay’a önemli katkı sağladığını söyledi.  Ahmet Melih Güçlü; “Şehrimizi ilçe belediyelerimizle birlikte ortak akılla yönetiyor, çalışmalarımızı ve kararlarımızı birlikte alıyoruz. Bu anlamda Karatay Belediyemizle koordinasyon halinde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Hayat geçirdiğimiz tüm hizmetlerimizle Konya’mızın tüm ilçelerini her alanda ihya etmeyi hedefliyoruz. Karatay Belediyemiz tarafından inşa edilen Akabe Sosyal Tesisi de, ilçemizin sosyal ve kültürel gelişimize büyük katkı sağlayacaktır. Bünyesinde Büyükşehir Belediyemize ait meslek edindirme kurslarımızın ve birçok sosyal aktivite alanının yer aldığı bu güzel eserin tüm hemşehrilerimize ve Karatay’a hayırlı olmasını diliyorum. Karatay Belediyemiz, 2019 yılından itibaren bu alanda yaptığı çalışmalarla 31 farklı noktada sosyal tesis projesini yürütmüştür. Bu hakikaten çok önemli bir sayı. Şehrimizin yarınlarına katkı sunacak bu güzel çalışmada emeği geçen herkese ve belediye başkanımıza teşekküre ediyorum” dedi. 

16-3.jpg

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Yaratılana hizmeti yaratanın rızasını kazanmaya giden bir yol olarak gördüklerini belirten AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Yaratılana hizmeti yaratanın rızasını kazanmaya giden bir yol olarak gören kadro hamdolsun ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de ilçelerimizde de mahallelerimizde de güzel eserleri ortaya koyuyorlar. Malumunuz dün Türkiye'nin en büyük sosyal konut hamlesinin ilk etap temellerini Türkiye genelinde olduğu gibi Konya'mızda da Kadınlar ilçemizdeki 206 konut ve 16 iş yerinin temelini atarak besmeleyi çekmiş olduk. AK Parti iktidarı insanı yaşat ki devlet yaşasın geleneğinin medeniyetimizin ekseninde çalışmalarımızı yürütüyoruz.  Bu aziz millet tarih boyunca hep hakkı ve doğrunun yanında yer almıştır. Yapılan güzelliklere karşı da elinden gelen desteği hep böyle desteklemiştir. Konya olarak ilk günden bugüne bu çalışmaların içinde Hep büyük başarılara imza atılmış, büyük destekler her seçimlerde sağlanmış ve 2023’te de inşallah bu netice devam edecek. Birlik ve beraberliğin olmadığı yerde bereket olmuyor. Kavga her zaman hazır. En ufak bir şeyden bahaneler üretebiliyorsunuz. Ama hamdolsun ki Konya her zaman olduğu gibi bugün de bunu başarıyla yürütüyor. Ben tekrar bu tesis hayırlı olsun diyorum. Başta mahallemiz olmak üzere şehrimize şehrimizin insanına işler yapmaya vesile kılsın. Emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu 

ÖNCELİK, YAŞAM STANDARDINI ARTIRMAK

Bu tür yatırımlarla vatandaşların hayat standartlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “Akabe Sosyal Tesisimiz; büyükşehir belediyemiz bünyesinde faaliyet gösterecek. İlçemizin, şehrimizin, ülkemizin kazanması için büyük Konya ailesi olarak dirsek temasında olmaya ve omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.  Bu vesileyle; “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla hareket ederek, hayata geçirilen birçok yatırım ile hizmetleriyle şehrimizi zirveye taşıyan ve geçtiğimiz günlerde Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ı bir kez daha tebrik ediyorum.  Bir yerin yüzü değişirken, derinliği yani değeri artıyorsa bu yer kadim bir derya olma yolunda emin adımlarla büyüyor demektir. Bizler de Karatay’ımıza bu nazarla bakıyor, bu gayretle çaba sarf ediyoruz. Tüm bu hizmetleri ve daha nice yatırımı Karatay’a kazandırırken önceliğimiz, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını artırmaktır. Bunun yanı sıra, Karatay’ımızın bugün olduğu gibi, yarın da hak ettiği güzelliklere kavuşmasını sağlamaktır. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz”

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum