Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil güven tazeledi

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Adil güven tazeledi

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası, Genel Kurulunda Mehmet adil tekrar başkan seçildi

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Adil tek aday olarak katılarak güven tazeledi.
Konya’da esnaf ve sanatkârları temsil eden odalarda seçim heyecanı başladı. Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) odasında gerçekleştirilen Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası, Genel Kuruluna Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (KONESOB) bağlı oda başkanları katıldı

whatsapp-image-2022-01-08-at-13-00-20-1.jpeg

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Genel Kurulunda yapılan seçimde Mehmet Adil tekrar başkan seçildi.

whatsapp-image-2022-01-08-at-12-56-19.jpeg

Genel kurul sonunda konuşma yapan Başkan Mehmet Adil,  “25.01.2018 tarihinde Cemal Çınardalı başkanlığında yapılan olağan genel kurul toplantısında siz değerli üyelerimizin teveccühü ile göreve gedik.16.05.2019’da gönlü güzel, kelam-ı kibar, esnaf ve sanatkârın sevgilisi, abisi, dostu, sırdaşı, infak ehli, cömert, bazen bir baba, bazen bir abi, bazen bir kardeş, iyilik timsali, vefa, hoşgörü ve sevginin hayat bulduğu, naif insan Cemal Çınardalı’yı bizden daha çok seven Rabbim’e emanet ettik. Kendisini tanımaktan ve Yönetiminde bulunmaktan şeref duyduğum Cemal Başkanımı özlemle, minnetle ve Rahmetle anıyor tüm hazirun ve başkanımıza, geçmişlerimize ve ahirete irtihal etmiş tüm esnaf ve sanatkarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

whatsapp-image-2022-01-08-at-13-00-20-2.jpeg

BAŞKANLIK ODAMIZA BAĞLI TÜM ESNAFLARIMIZIN TEMSİL MAKAMIDIR

Görevde bulundukları süre boyunca oda üyelerini her platformda en iyi şekilde temsil ettiklerini ve bundan sonrada aynı şekilde oda üyelerinin temsil edeceklerini belirten Başkan Adil, daha sora şunları kaydetti: “Başkanlık odamıza bağlı tüm esnaflarımızın temsil makamıdır. Sizin adınıza hareket eder, sizlerin haklarını savunur. Esnafımızla ilgisi olan her resmi kurumda söz söyleme, hak arama, iş yapabilme becerisi ve ağırlığı ister. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu güne kadar esnafımızın ve odamızın ağırlığını ve saygınlığını her yerde koruduk, yasal sınırlar içerisinde her yerde taleplerimizi dile getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Üyelerimize odaklı çalışmayı ilke edindik, hizmet anlayışımızı ön plana çıkardık. Üyelerimizin sorunlarını bire bir görüşerek imkanlar dahilinde katkı sağlayan, her yönüyle örnek bir oda anlayışı içerisinde, siz değerli meslektaşlarımın güvenine layık olmaya çalıştık. Tüm sektörlerdeki esnaflarımız İçin hiç bir ayrım yapmadan derdiyle dertlendik sorunlarının çözümü noktasında özveriyle çalıştık. Daima ilkeli ve tutarlı olmaya gayret ettik. En sıkıntılı dönemde ve en kötü ortamda bile esnafımızın haklarını aradık. Doğruluk, dürüstlük ve faziletten hiç ödün vermedik. Üslubumuza dikkat ettik. Neyi nerede nasıl konuşacağımıza özen gösterdik. Sorun yaratan değil, çözüm üreten bir yönetim olmaya gayret ettik.

GÖREV VE SORUMLULUKLARIMIZDA DAİMA DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜĞÜ İLKE EDİNDİK.

 İnsanlarla ve bürokrasi ile ilişkilerini daima üst düzeyde tutmaya gayret gösterdik diyen Başkan Adil, “Sözlerimizi yerine getirmenin gururunu yaşadık. Doğruluk ve dürüstlükten kesinlikle taviz vermedik. Haksızlık yapmadık. Yalandan, iftiradan, dedikodudan kaçındık. Görev ve sorumluluklarımızda daima doğruluk ve dürüstlüğü ilke edindik.

Oda olarak üst kuruluşlarımız olan Birlik ve Federasyon la daima uyumlu çalışıp, siz değerli üyelerimiz ve Odamızın menfaati doğrultusunda çalışmalar yaptık. Maalesef görev süremizin büyük bir bölümünü tüm sektörlerimizin ilklerimize kadar hissettiği, ciddi sıkıntılar çektiği, borç batağına saplandığını, psikolojisinin bozulduğu, travmalar yaşadığı. Küresel salgınla geçirdik. Uzun bir süre işyerlerimizi açamadık ve arzu ettiğimiz desteği alamadık. İşyerlerimiz açılmasına rağmen hala sıkıntılarımız devam ediyor. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada Hükümetten sorunlarımızın çözümü noktasında isteklerimizi talep edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Pandemi döneminde yerelde çok önemli girişimlerde bulunduk. Sayın Valimizle, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızla, Siyasi parti il başkanlıklarıyla, Rektörlerimizle ve STK ‘larla görüşmeler yaparak bir takım yardımlar sağladık. Ayrıca Ankara’da ilgili bakanlıklarda, genel müdürlerle ,bakan yardımcılarıyla, milletvekilleriyle, genel başkan yardımcılarıyla üyelerimizin sıkıntılarını ve çözüm önerilerimizi sunduk, esnafımızın durumunu anlattık. Bundan sonrada inşallah doğruluktan, dürüstlükten, insani ve milli hassasiyetimizden ödün vermeden tüm sektördeki esnaflarımızın hak ve hukukunu gözeterek görev yapmayı taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-01-08-at-12-56-20.jpeg

whatsapp-image-2022-01-08-at-13-00-20.jpeg

SAİT ÇELİK 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.