Konya İslam coğrafyası için önemli bir şehirdir

Konya İslam coğrafyası için önemli bir şehirdir

ASKON Konya Şubesi’nde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin geleceğini belirleme adına bugün ikinci İstiklal Savaşı’nın içerisinde olduğunu ifade etti.

ASKON Konya Şubesi Ekonomi Konferansları Serisi devam ediyor. ASKON Konya Şubesi ‘nin daveti ile Konya’ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ‘İpekyolu Ticareti’nde Konya’nın Yeri ve Önemi’ konulu bir konferans verdi. ASKON Konya Şubesi’nde gerçekleşen konferansa Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, önemli bir konuyu önemli bir konuşmacıdan dinleyeceklerini ifade etti. Yıldırım, “Bizleri kırmayıp davetimiz kabul eden Metin Külünk beye teşekkür ediyoruz. Konferansımın hayırlı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi.  Konya’nın İslam coğrafyası için son derece önemli bir şehir olduğunun altını çizen Metin Külünk, “38 yıldır bu şehirle iç içeyim. Özellikle Kudüs mitingini unutamıyorum. Konya siyasi tarihimiz için büyük kıymet ifade ediyor. Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesinde, devletimizin var oluşunda önemli bir üstür” dedi.

 İpekyolu'nun kadim bir yol olduğunu ifade eden Külünk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzde bir fırsatın eşiğindeyiz. Doğu ve Batı’nın gücü olma fırsatını tarih önümüze getirdi. Çünkü bu projenin geçeceği en kritik orta yol Anadolu’dur, Konya’dır.  İkinci İstiklal Savaşı’nı yaşıyoruz. Etrafımız kuşatıldı. Bu savaştan da galip geleceğiz. Ama idrak etmemiz gerekiyor. Sadece Türkiye kuşatılmıyor; önümüzdeki 100 yılın şekillendirme anlamında birçok yer kuşatılıyor. Bugün olup biten her şey,2030, 2040, 2050’nin tarif edilmesidir. Dolayısıyla biz geleceği bugün yaşıyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.