‘Konya- Hatay kardeşliğinin nişanesi’

‘Konya- Hatay kardeşliğinin nişanesi’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, depremin birinci yıl dönümünde Hatay Antakya’da düzenlenen anma programına katıldı.

Başkan Altay depremde büyük zarar gören ve restorasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Habib-i Neccar Camii’nde incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altay, depremin yıl dönümünde Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

KARDEŞLERİMİZİN YARALARINI SARMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİK

Depremin olduğu 6 Şubat günü bölgeye geldiğini ve çok uzun süre Hatay’daki vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için çok yoğun bir çaba sarf ettiklerini anımsatan Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin 3.500’e yakın personeli, 1.500’e yakın aracı bu süreçte görevlendirildi. 600’den fazla yardım TIR’ı buradaki insanların ihtiyacını gidermek için kullanıldı. Ayrıca ilk gün akşamdan itibaren hem sıcak yemeğin hem de sıcak ekmeğin çıkması konusunda ciddi çalışmalar yürütüldü. Bizzat benim başında bulunduğum süreçte de ikinci günden itibaren Hatay’ın içme suyunun sağlanmasıyla ilgili çok yoğun bir çaba sarf ettik. Ta ki Hatay’daki kriz durumu bitene kadar burada bulunarak Hataylı kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gayret gösterdik” diye konuştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğüyle protokol kapsamında Habib-i Neccar Cami’sinin restorasyon çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, “Burada çok titiz bir çalışma yürütülüyor. Çünkü Habib-i Neccar Camii sadece Hatay’ın değil, Anadolu’nun en önemli kültür ve dini yapılarından birisi. Dolasıyla burada çalışmaları büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Bilim Kurulu eşliğinde ilk günden itibaren öncelikle molozların kaldırılması, tespit edilen taşların numaralandırılması ve kaldırılması çalışmaları yürütüldü. Ayrıca zemin etütleri yapılarak zemindeki işlerle ilgili çalışmalar devam ettirildi. Mevcut yapı tespit edildi, ona göre işlemler devam ediyor. Şu anda gelinen noktada Bilim Kurulunun öncülüğü eşliğinde mevcut duvarlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Sonra buradaki yapım aşamasına geçeceğiz” dedi.

İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ

En önemli konunun sürecin titizlikle yürütülmesi olduğuna dikkati çeken Başkan Altay, “Çünkü burası bir deprem bölgesi. Allah korusun ileride oluşabilecek depremlerde bu tarihi yapının zarar görmemesi için gerekli tedbirleri almak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda biz de en tecrübeli arkadaşlarımızı buraya görevlendirdik. Adeta iğneyle kuyu kazar gibi öncelikle molozların kaldırıldığı süreci tamamlamış olduk. Şu an itibariyle yapının yapım süreciyle çalışmalar titizlikle devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.