Konya Güreşi yeni bir sayfa açmak istiyor

Konya Güreşi yeni bir sayfa açmak istiyor

Mustafa Sarıdan boşalan Güreş İl Temsilciliğine Ferhat Gül getirildi. Gül Alakova İlköğretim Okulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapıyor

Ferhat Gül Güreşin içinden gelen birisi olduğunu ve Konya güreşinin sıkıntılarını bildiklerini ifade etti. Gül: “Antrenör ve kulüp sayımız yetersiz. Bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Müsabaka sayısını daha da arttırarak sporcularımızın daha fazla maç yapmasını sağlamak istiyoruz. Sporcularımız ne kadar fazla maç yaparsa o kadar çok tecrübe kazanır ve ulusal müsabakalarda daha iyi sonuçlar elde ederiz.
Amatör sporun en büyük sıkıntısı sponsor bulamama. Biz de bu sıkıntıyı yaşayan branşlar içindeyiz. Bu sıkıntıyı aşmak için gerekli çalışmalarımız olacak.  Çalışma salonları ile ilgili bir yer sıkıntımız yok. Ancak alt yapının büyük önem arz ettiği güreş branşında Konya’da güreş eğitim merkezi kurulması gerektiği fikrini savunuyorum. İlerleyen günlerde de bu konuyla ilgili çalışmalarımız olacak. Gerekli birimlerle görüşerek Konya uzun vadeli bir plan olarak Güreş eğitim Merkezi kurmak istiyoruz. Türkiye Şampiyonalarında derece yapamamamızın en büyük sebebi söylediğim eksikliklerdir.
Şuanda 200-250 kadar sporcumuz bulunuyor. Bu sayıyı bilinçli bir şekilde arttırarak kulüp ve antrenör sayımızı da bu oranla yükseltmeyi hedefliyoruz. Şuanda güreş eğitim merkezi ile birlikte Büyükşehir Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor kulüplerimiz branşta faaliyet gösteriyor. Bu kulüplerimiz altyapıyı destekliyor. Ancak Konya için bu sayı çok yetersiz diye düşünüyorum. tüm bu konularla ilgili olarak çalışmalarımız olacak. Konya güreşi yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlayacaktır. Güreşin içinden gelen birisi olarak Konya’da bu branşı sevdirmek ve kalkındırmak adına çalışacağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.