Konya Eğiste Viyadüğü başka bahara kaldı!

Konya Eğiste Viyadüğü başka bahara kaldı!

2022 yılı yatırım programı yayımlandı. Hangi projeye ne kadar bütçe ayrılacağı kamuoyu ile paylaşıldı. Projelerin ağır aksak ilerlediği Konya'da 2022 yılı yatırım tutarları beklentinin çok altında kaldı

Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek güzergahta yapımı süren ve Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü'nde köprü imalatı sürüyor.

Hadim Devlet Yolu'nun Eğiste Deresi geçişinde halihazırda kullanılan yolda yapımı devam eden viyadük, 4 bin 400 metre uzunluğundaki kesiminin yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2,30 mertebesine düşürecek.

Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.

Viyadük, 12,50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilerek duble gidiş-geliş yol özelliğiyle faaliyet gösterecek. 42 ila 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek viyadük, bu özelliğiyle "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü" olacak.

Eğiste Viyadüğü'nün 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyordu. 

(Konya-Karaman) Ayr.- Belören- Hadim Yolunda Eyiste Köprüsü'nün 2,74 kilometrelik çalışması için 2022 yılında 102 milyon TL bütçe ayrıldı.

Toplam yatırım bedeli 707 milyon lira olan köprünün 2021 yıl sonu kümülatif harcama tutarı 357 milyon lira olarak gerçekleşti. Köprünün tamamlanması için 350 milyon liraya ihtiyaç var. 2022 yatırım programına göre ise köprü için 102 milyon lira bütçe ayrıldı. Köprünün tamamlanma yılı ise 2025 olarak belirtildi. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum