Konya bürokrasisi iftarda buluştu

Konya bürokrasisi iftarda buluştu

İl Özel İdaresinin düzenlediği iftar yemeğinde Konyanın mülki ve idari amirleri, milletvekilleri bir araya geldi. İftar yemeğinde Türkiyenin 2023 hedeflerine dikk

İl Özel İdare Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğine Vali Aydın Nezih Doğan, AKP Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Özel İdaresi Sekreteri Mehmet Kaçmaz, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, meclis üyeleri ve çok sayıda idari personel katıldı. 
İl Özel İdaresi’nin şimdiki binasında son kez iftar açtıklarını, tesisin kısa bir süre sonra yıkılacağını ve yerine modern bir sosyal tesisin yapılacağını belirten Vali Aydın Nezih Doğan, yeni tesisi 2013 yılına kadar bitirmeyi planladıklarını kaydetti. “Millete hizmet etmek bir şereftir” diyen Vali Doğan, Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında iddialı olduğunu yerel yönetimler olarak bu hedeflere ulaşma noktasında yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri olmak için çok gayretli adımların atıldığını aktaran Vali Doğan, şunları kaydetti: “Bu adımlara yerel yöneticiler olarak bizlerinde destek vermesi önemlidir. Hedefimiz 2023 yılına doğru ilerlerken yol, ulaşım, sağlık sorunumuz olsun istemiyoruz. Okullarda 60–70 kişilik sınıflar, hastanelerde 10 kişilik odalar olsun istemiyoruz. Bu noktada var gücümüzle çalışmalıyız. Bugüne kadar güzel işler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
AKP Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da geçtiğimiz gün hizmete başlayan Konya-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren’in bir gurur vesilesi olduğunu kaydetti. Hızlı trenle Konya’ya gelirken gözlerinin dolduğunu ve geçmişte bunların hayalden öteye geçemediğini dile getiren Yerlikaya, “Bugün bu hayaller gerçekleşti. Bu hizmetler 2023 hedeflerinin birer parçasıdır. Bundan sonra da milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise bu tür iftar programlarının kurumların ve idari yöneticilerin buluşup kaynaşması açısından önemli olduğunu aktardı. Geleneksel olarak iftar programı düzenlediklerini aktaran Selvi, Türkiye’nin önüne koyduğu hedeflere ulaşma noktasında Konya’nın azimle çalıştığını aktardı. İl Genel Meclisi olarak Konya’nın sorunlarını giderme noktasında çok sayıda önemli karara imza attıklarının altını çizen Selvi, “Artık Konya’nın hizmet gitmemiş yeri kalmamalıdır. Yolsuz, susuz, okulsuz köyler, kasabalar olmamalıdır. Yoğun çalışmalarımız neticesinde bugün bu sorunlar bitme noktasına geldi. Tüm çalışmalarımızı millet için yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.