Konya Baro seçimlerinde 4 aday yarışacak

Konya Baro seçimlerinde 4 aday yarışacak

Ekim ayında gerçekleştirilecek Konya Baro seçiminde 2 kadın, 2 erkek aday başkanlık için rekabet ediyor. Seçim yaklaştıkça çalışmalarını hızlandıran adaylar; iddialı olduklarını, kazananın ise mesleklerinin olacağını söyledi

Konya Barosu Olağan seçimli genel kurulu, Ekim ayında yapılacak. Vefa Grubu, Demokrat Avukatlar Grubu, Birlik Grubu ve Etkin Avukatlar Grubu, adaylarını belirleyerek, aylar öncesinden seçim çalışmasına başlamıştı. Adaylar, vaatlerini kamuoyu ve meslektaşlarına duyurmuştu. 3 dönemdir Baro Başkanlığı yapan Av. Mustafa Aladağ ise genel kurulda aday olmayacağını söylemişti.

VEFA GRUBU'NUN ADAYI: AV. OKTAY UNKUR

Daha önce Vefa Grubu'nun adayı olarak seçime giren ve seçimi kazanan Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ'ın “Aday olmayacağım” açıklaması üzerine Vefa Grubu Av. Oktay Unkur üzerinde karar kıldı. Vefa Grubu'nun adayı olan Unkur, seçim çalışmalarına hemen başladı. Unkur, “110 yıllık bir köklü bir maziye sahip ve ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olan Konya Barosu Başkanlığına aday olarak göstermeniz benim için büyük bir gururdur. Bunun için size sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

13-3-av-oktay-unkur-797x800.jpg

Meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, hukuk üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, insan haklarını koruyan ve buranın bir parçası olmaktan dolayı son derece mutluyum. Mustafa başkanımızın göreve devam etmesi hepimizin beklentisi ve isteğiydi. Daha birçok seçilebilme imkanına sahipken, bunun bir bayrak yarışı olduğunu beyan etti. Kendisini kutluyor ve takdir ediyorum. O baro penceresinden yüreğiyle gülümseyen hepimizin başkanı olarak kalmaya devam edecek” dedi. Unkur, 20.02.1972 tarihinde Urfa'da doğdu. Unkur, 1995 yılında mesleğe başladı.

DEMOKRAT AVUKATLAR GRUBU'NUN ADAYI: AV. GÜNEŞ GÜL

Demokrat Avukatlar Grubu'nun başkan adayı ise Av. Güneş Gül oldu. Gül, “Mesleğimizin içinde olduğu zorlu koşulları aşabilmek için çok çetin bir mücadele vermemiz gerektiğini biliyoruz. Bu mücadelenin topyekün örgütlenmesi, tüm kesimlerden olan meslektaşlarımızı kucaklayacak şekilde çoğalması gerektiğini de biliyoruz.

13-4-av-gunes-gul-698x800.jpg

Bu süreçte tüm meslektaşlarımızla bir araya gelerek akılcı, kollektif, çoğulcu ve şeffaf bir yönetim anlayışını tesis edeceğimize, sorunları tespit edip çözümleri noktasında hep beraber eyleme geçeceğimize inanıyorum. Seçimlerin baromuza ve mesleğimize iyilikler ve güzellikler getirmesi dileği ile hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Av. Güneş Gül, 1979 yılında Ereğli'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı Gül, 2005 yılından bu yana Avukatlık yapmaktadır.

BİRLİK GRUBU'NUN ADAYI: AV. HALİL ÖZKAN

Konya Barosu Birlik Grubu Başkan adayı da Av. Halil Özkan oldu. Özkan, “Birlikte Güçlüyüz” sloganı ile yola çıktı. Özkan, “Sözümüz, sahicilik ve samimiyet. Bizim hizmet anlayışımızda istişare ve ortak akıl hep merkezde olacak” diye konuştu.

13-5-av-halil-ozkan-709x800.jpeg

Özkan, “Avukatlık mesleğini daha da içinden çıkılmaz sorunlara duçar eden süreçleri bir kez daha tecrübe etmek zorunda değiliz. Mesleki sorunları anlamak ve çözmek yerine münasebetsiz siyasi kavgalara mahkûm değiliz. Mesleğimizin her an itibar kaybettiği, meslektaşlarımızın kazanç kaygısı yaşadığı zamanlardan geçerken, Baro imkanlarını doğru ve yerinde değerlendirmek durumundayız. Yaşadığımız topraklara ve bu toprakların değerlerine saygılı bir Baro anlayışı ile bize mahsus olanı keşfetmenin mümkün olduğunu nazara almalıyız. 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu kapsamında söylem ve eylemler geliştireceğimizi, bu kanun başta olmak üzere bağlı mevzuatların meslek ve meslektaşlar lehine düzenlenmesi için lazım olan çalışmanın derhal başlatılması gerektiğini beyan ederiz. Her doğan gün -benzese de- öncekinin tekrarı değildir. Ancak doğan günün iyi olup olmadığını belirleyecek olan tercihlerimizdir. Yeni bir seçimin yapılacağı bu ortamda Hz. Mevlana’nın dediği gibi; Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” dedi. Av. Halil Özkan, 1975 yılında Konya'da doğdu. 1995 yılında Konya İmam Hatip Lisesini, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiş, 2002 yılında Avukatlık Stajını tamamlamış ve serbest Avukatlık yapmaya başlamıştır.

ETKİN AVUKATLAR GRUBU'NUN ADAYI: AV. ELİF KİZİR

Ekim ayında gerçekleşecek olan Konya Barosu seçimlerinde Etkin Avukatlar Grubu'nun Başkan Adayı Av. Elif Kizir oldu. “Avukatlık mesleğine başladığım günden beri bilfiil sahada bu mesleği yaptığım için mesleğe dair birçok sorunlar olduğunu biliyorum” diyen Kizir, şunları söyledi: “. Bu sorunlar gerek adliyede gerekse dışardaki tüm kurumlarda yaşanmaktadır. Biz de sizler gibi bu durumun farkındayız ve yaşıyoruz. Ancak emin olun ki aşılmayacak sorun yoktur. Yeter ki bir duruşumuz olsun.

13-6-av-elif-kizir-600x800.jpeg

Sahada bizzat çalışan bir avukat olarak hepimizin mesleğe dair yaşadığı problemlerin çözümsüz kalmaması, kaygıların giderilmesi ve meslek için daha iyi ne yapılabilir, nelerle nasıl mücadele edilir, sorunlar nedir ve nasıl çözülür, diye aramızda hep konuştuk tartıştık. Akabinde bizimle aynı kaygıları güden aynı düşünen tüm arkadaşlarımızla bunların önüne geçmek için yeni bir grup oluşturduk. Ben 19 yıldır avukatlık mesleğini gurur duyarak severek yapıyorum. Şahsım adına söylemek gerekirse “geçmişe dönsem” yine avukatlık mesleğini seçerdim. Bu mesleğimi de Konya barosu gibi 110 yıllık geçmişe sahip köklü bir baroda yapmak da ayrıca benim için bir onurdur.” Elif Kizir, 1982 yılında Yozgat'ta doğdu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 2003 yılında Avukatlığa başladı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum