Konya-Antalya yolunda 8 yıldır inşaat var! Alacabel Tüneli ne zaman açılacak?

Konya-Antalya yolunda 8 yıldır inşaat var! Alacabel Tüneli ne zaman açılacak?

Konya-Antalya yolunda yapılan ve yılda 2 milyondan fazla aracın kullanacağı tünelin son durumunu Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sordu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Ramada Otel'de düzenlediği toplantıyla gazetecilerle buluştu. Babacan'a parti genel merkezinden bazı isimler de eşlik etti.
Babacan toplantıda partisinin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca'yı tanıtırken, birkaç ilçenin belediye başkan adayını daha açıkladı. Babacan, 28 Şubat'ın yeniden horladığını söyledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’nin üzerinde 28 Şubat hayaletinin dolaştığını savundu. Erdoğan’ın, “28 Şubat 1000 yıl sürecek” diyen paşaların hayalini başarma gayretinde olduğunu belirten Babacan , bazı muhalefet partilerinin de iktidardan farklı olmadığını vurguladı. Babacan, “ Boşuna ayrı ayrı seçime girmeyin” dedi.

ŞİDDETİ ÇÖZÜM OLARAK SUNUYORLAR!

Yıllardır bu ülkeden defetmeye çalıştıkları zihniyetin, gelip iktidarın yanı başına oturduğunu ifade eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Gençlerimizi okullardan mahrum bırakanları kapıdan kovduk, bağırlarına bastılar, Bizden-onlardan diye ayıranları yanımızdan uzaklaştırdık, yanlarına aldılar. Seçim seçim çalışıp yendiğimiz 'hukuksuzluğu' kendilerine şiar edinmişleri aldılar, koltuklara oturttular. Sonuç ortada. İşte en son yaşanan, bir mülki idare amiriyle ilgili şiddet iddiaları... İddialar henüz soruşturma aşamasında iken, konu açıklığa kavuşmamış iken; şiddeti öven, şiddeti teşvik eden açıklamalar arka arkaya geliyor. İnanılır gibi değil. Kaymakam arkadaş iddiaları reddediyor, ancak birileri 'eline sağlık' demek için sıraya giriyor. Yazık, çok yazık.

thumbnail-img-6430.jpg

Arkadaşlar, Şiddeti çözüm olarak sunan zihniyet, despot zihniyettir. Bu zihniyet, başörtülü olduğu için meclisten vekil kovan, meclise girebilmesi için kadınlara başını açtıran zihniyettir.
Gece vakti bir vekilin evine baskına giden DGM savcılarının zihniyetidir, Bu zihniyet, 22 yıl önce bu toprakların en derinine defnettiğimiz bir zihniyettir. İşte DEVA Partisi bunun için var. Bu 28 Şubat ve türevi zihniyetlerle mücadele etmek için var” şeklinde konuştu.

BABACAN KONYA'DAN SÖZ VERDİ: DEFEDECEĞİZ!

“Biz burada oldukça, ölmüş ideolojilere heba edilecek insanımız olmayacak” diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, daha sonra şunları kaydetti: “ Biz burada oldukça, bu ülke topraklarında mazlumlara zulmetmeye geçit olmayacak. Sokakta yumruğu savunan da, kaymakamın kendisinin dahi inkar ettiği şiddeti savunan da, aynı zihniyetin iki farklı yansımasıdır.

thumbnail-img-6436.jpg
Biz iktidara da, bir kısım muhalefete de sesleniyoruz: Boşuna ayrı ayrı seçime girmeyin, boşuna birbirinizle rekabet etmeyin. Tevhit bayrağı taşıyan abimize yumruğu savunanlarla, imama şiddeti savunanlar: Size sesleniyorum. Birbirinizden farkınız yok. Siz aynısınız, birleşin de herkes rahatlasın, vatandaş da gerçeği görsün. Biz muhalefetin de, iktidarın da toplumda öfkeyi körüklemesine müsaade etmeyeceğiz. Şu anda İçişleri Bakanlığının yapması gereken; hukuku, adaleti tesis etmektir. İddiayı derhal araştırıp idari soruşturmayı hukuka uygun şekilde tamamlamaktır. Unutmayalım, gerçek devlet hukuk içinde hareket eder. Devlet her türlü suça karşı, hukuksuzluğa karşı mücadeleyi 'hukuk içinde kalarak' verir. Ve Konya’dan söz veriyorum:
28 Şubat sürecinin despotluğunu zamanında bu ülkeden nasıl kovduysak tekrar kovacağız, tekrar defedeceğiz. Bu böyle bilinsin.”

HANİ NEREDE? ALACABEL TÜNELİ NEREDE? SU NEREDE?

Babacan, toplantıda ayrıca Konya'nın çözülemeyen birçok sorununun olduğunu belirtti.
Babacan, Konya'ya hak ettiği değeri DEVA Partisi'nin vereceğini belirtti. Babacan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hani nerede Alacabel Tüneli? Her yıl 2 milyon aracın geçtiği geçitte insanlarımız kaza geçiriyor, yaralanıyor, ölüyor. Ha bugün ha yarın derken 8 yıldır tünel yok. Bu gidişle 10-15 yılda bitiren olmaz. Tınaztepe Tüneli nerede? Yok. 10-15 yıl da geçse olmuyor. Ülkemizin tarım alanlarının 5'te 1'i Konya'da. Şehir kuraklıkla boğuşuyor. Bu sorun ne zaman çözülecek? 10-15 yılda geçse olmuyor. Biz kararlıyız, Konya çiftçisinin yüzünü güldüreceğiz. Konya'da tarımı kaybedersek, Türkiye'de tarımı kaybederiz. Gıda enflasyonunu düşürmek istiyorsanız başta Konya olmak üzere, tüm çiftçimizin girdisini düşürmemiz gerekir. Gübre, tohum, yem desteği vermek lazım çiftçiye. Sulama projeleri bizim önceliğimiz. Konya'nın kuraklaşmasına izin veremeyiz. Su ile toprak buluştuğunda verim artıyor. Birim maliyeti düşüyor.”

geg3necwuaaixna.jpg

MİLLET BAHÇESİ VAADİ OLAN YERE KONUT PROJESİ!

Toplantıda bir konuşma da DEVA Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Seyit Karaca yaptı. Karaca, sahada en aktif parti olduklarını ifade etti. Konya'nın siyasetten beklediğini, hak ettiği yatırımları alamadığının altını çizen Karaca, “Şehirde ciddi bir trafik problemi var. Metro projesi unutturulmak isteniyor. Konya Ovası suya kavuşturulamadı. Şehrin alt yapısında ciddi problemler var. Birlikte şehri yönetme kültürü son yıllarda zayıfladı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olduğu söylenen Ağır Bakım kentsel dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğünün temel atma programı yapıldı. Şimdi soruyorum; ağır bakımın yıllarca hizmet verdiği arazi ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanının Millet Bahçesi yapılacak vaadi vardı. Oraya konut projesi çalışması çoktan başlatılmış” diye konuştu. DEVA Partisi Konya İl Başkanı Hasan Bestil de şunları söyledi: “Yerel seçim startını veriyoruz. Çalışmalarımız önceden başlamıştı. Bazı partiler tarafından birileri bekleniyor. Biz, birilerini beklemiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı açıkladık. Genel başkanımız Konya’ya çok önem veriyor. Yüzünü kara çıkarmayacağız.”

İŞTE DEVA PARTİSİ'NİN KONYA'DAKİ ADAYLARI

DEVA Partisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dr. Seyit Karaca'yı, Ahırlı Belediye Başkan Adayı olarak Hüseyin Geçer'i, Altınekin Belediye Başkan Adayı olarak Serdar Deveci'yi, Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı olarak Mulla Sarı'yı, Doğanhisar Belediye Başkan Adayı olarak Hasan Aksoy'u, Ilgın Belediye Başkan Adayı olarak Seyit Ali Nadaroğlu'nu, Selçuklu Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Sumak'ı, Sarayönü Belediye Başkan Adayı olarak da Mahpeyker Feryal Karça'yı açıkladı.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum