Konuk: Herkes kaçarken biz sponsor olduk

Konuk: Herkes kaçarken biz sponsor olduk

Konuk: Torku Konyaspor’u seviyoruz. Dolayısıyla samimiyetle takımın yanındayız. Kötü ve zor günlerde herkes Konyaspor’dan kaçarken, biz isim sponsoru olduk. Biliyorsunuz isim sponsorluğu büyük bir risk, risk alıyorsunuz. Biz o riski aldık

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masısı’nın bu ayki konuğu Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk şehrin ticareti yanı sıra sporu hakkında da ciddi açıklamalarda bulundu. Merhaba Spor Servisi’nin sorularını yanıtlayan Konuk, Konya Şekerspor’un devri sürecini ayrıntılarıyla anlattı.

“CİDDİ BİR KAYNAK TRANSFER ETTİK”
Merhaba Spor Müdürü Recep Çınar’ın “Recep Konuk’u neden stadyumda göremiyoruz?” sorusunu cevaplayarak konuşmasına başlayan Konuk, “Bir işin gönülden yanında olmayı,  görünürde olmakla aynı paralellikte görmüyorum. Bunlar farklı şeyler.  Bir işi sevmek demek, illaki onun yanında bizzat görünmek değildir.  Biz sporu seviyoruz,  Konya’nın sporunu seviyoruz, Torku Konyaspor’u seviyoruz. Dolayısıyla samimiyetle bunların yanındayız. Bakın; Konyaspor dağılmak üzereydi. Düşmüş, bir sürü borcu var… Herkes Konyaspor’dan kaçarken, biz isim sponsoru olduk. Biliyorsunuz isim sponsorluğu büyük bir risk, risk alıyorsunuz. Biz o riski aldık. En dağınık, en zor döneminde de ismimizin yanına da ciddi anlamda kaynak aktardık. Konyaspor oradan ayaklandı. Yoksa Konyaspor, Sakaryaspor’un düştüğü noktadan çok farklı bir noktaya seyri yoktu. Biz ciddi anlamda bir kaynak transfer ettik. Zor zamanında Konyaspor’un elinden tuttuk. Konya sporunun yanında olduk.” dedi.

210.20140523095813.jpg

“TORKU ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI VE YAPMAYA DEVAM EDİYOR”
Sadece başarıya ortak olan bir anlayışın yanlışlığını dile getiren Recep Konuk, her şartta şehrin sporunun yanında olduklarını belirterek, bunun sadece futbolla da sınırlı kalmadığını ifade etti. Konuk, “Biz çok ilave, ekstra bir şey yaptık demiyorum. Her Konyalının yapması gerekendi, biz bize düşeni yerine getirdik. Sadece o yılla mı kaldık? Bir üst lige çıkılırsa bu bedeli yüzde 50 artıracağız dedik ve hemen artırdık. Konyaspor’un lige çıkması ile yetmedi, bu başarıyı taçlandırdık. Bunların hepsi para, kaynak, finansman… Ciddi anlamda kaynak aktardık, aktarmaya da devam ettik, devam da ediyoruz. Ama biz bunların lafını pek etmiyoruz. Biz başarı olduğun da yanında olan, başarısızlık olduğunda kaçan görüntüleri Konya’ya çok yakıştıramıyoruz. Biz bunlara şahitlik ettik, sizde şahitlik ettiniz. İyi halinde de kötü halinde yanında olmak, işin gerekliliklerini yerine getirerek, lafını ederek değil yanında olmak lazım. Bana göre Konya’nın sporuna işin gerekliliklerini yerine getirmek adına, üzerine düşeni yapmada bizzat rakamları ortaya koyan en baştaki kurum Torku’dur. Sadece futbolun mu? Hayır. Basketbolda geçtiğimiz sezon isim sponsoru olduk. Bisiklette, Cumhurbaşkanlığı turunda Türkiye’yi temsil ettik. İsim olarak değil sadece çıkıp pedal basıyorsunuz. Bunu sonuçları var. Nitekim 4. olduk bu yıl, üstelik bir dünya şaibe yaratmaya çalıştılar. Biyolojik pasaportu biz getirttik. Koyun bunu dedik ve koydular. Takip edildiler. Buna rağmen dünyanın en iyi bisikletçileri arasında, 20 kulüp arasında Konya Torku 4. Oldu. Bu ciddi bir başarı ve tanıtımdır. 130 farklı ülkede yayın yapıldı. Türkiye’yi tanıttı. Sizin orada bisikletçilerinizin olmamasını düşünün, ya da nal toplayan bir takım olduğunu düşünün, bu kötü olur. Biz bunu engelledik. Böyle de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“NE KADAR İHTİYAÇ VAR BAKACAĞIZ”
Bugüne kadar desteklerini esirgemediklerini belirten Konuk,  bundan sonrası için ise durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade etti, “Biz ciddi anlamda ağaçlandırma yapıyoruz biliyorsunuz. Ağacı dikip ortadan kaybol durumu yok ama. O ağaç doğayla mücadele edecek duruma gelene kadar devam ediyoruz. Şunu söylemek istiyorum, sporda da durum farklı değil. Bu zamana kadar hep yanlarında olduk. Bundan sonrasında ne kadar ihtiyaç var bakacağız.”

“TORKU İSMİNİN PARLAMASINDA SPORUN DESTEĞİ YADSINAMAZ”
Spor kamuoyunun gündemindeki ilk madde olan yeni stadyum hakkında da açıklamalarda bulunana  Recep Konuk, isim sponsorluğu konusunun gündemlerinde olduğunu ifade etti. Konuk, “Biz şundan imtina ediyoruz. Tartışma ortamlarının oluşmaması adına dikkatli davranıyoruz. Buna özen gösteriyoruz. Torku isminin parlatılmasında Konya’nın sporunun ciddi anlamda katkıları olmuştur. Bu bir realitedir.  Bunun bedelini Konya’ya, Konya sporuna Torku çok çok fazlası ile ödemiştir. Ama şu yanlış; Torku bu takımları kullanıyor gibi yaklaşımlar hiç hoşumuza gitmiyor. Biz şunun anlaşılmasını istiyoruz, biz onların dediklerini önemsemediğimiz için takımlarımıza destek oluyoruz. Biz her zaman bir sinerji oluşturulmasından yanayız. Buradan herkes faydalansın, Torku da faydalansın. Ancak buranın tüm verimini Torku vakumluyor gibi bir algı pompalanıyor olmasını çokta  doğru bulmuyorum. Biz Torku Arena’yı belki basketbolda gerçekleştirdik ama stadyumda ne olur ilgilerle görüşeceğiz. Makul olan her yaklaşımın yanındayız. Biz marka inşamızın sırasında ciddi bir riskle bu işe girdik. Başarısızlık markaya zarar verebilirdi. O anlamda idarecilerimize de müteşekkiriz. Allah'a şükür öyle bir şey olmadı.” dedi.  

BİZ KONYASPOR'A DEĞER VERDİK, YÜK DEĞİL
Ferhat Türkoğlu’nun Konya Torku Şekerspor'un devri sırasında düşünülenlerin gerçekleşip gerçekleşmediği noktasındaki soruya ise Konuk, “ O bir projeydi. Konyaspr’un bir pilot takıma ihtiyacı vardı, bu bir realiteydi. Ama biz Konya Torku Şekerspor’u Konyaspor’a vermedik. Bunu ısrarla istediler. Bunun altını önemle çiziyorum, ısrarla bu projenin önemli olduğunu ve gerekliliğini ifade ettiler. “Bize bu takımı verin ki biz bu takımla Konyaspor’un ihtiyacını giderelim” dediler. Hatırlayın, o günlerde bizim sporcularımıza ciddi anlamda talepler vardı. Bunu neden anlatıyorum Konya Şekerspor sanki bir yüktü ve biz bunu Konyaspor’a verdik gibi bir hava pompalanmaya çalışıldı. Biz bundan çok üzüldük, üzüntü duyduk. Bir kere Ömer Ali’ye Antalya ciddi anlamda talipti, İshak’a talipler vardı. Diğer çocuklarımıza talipler vardı. Biz hiçbir şeye bakmadan bila bedelle bunları Konyaspor’a verdik. Konya’nın sporuna verdik. Geçtiğimiz yıllarda şehrin önemli işadamları bir araya gelerek Torku Konyaspor yönetiminden bu pilot takımı istedi. Ciddi de para teklif edildi. Ama benimde duyduğum kaygıyı Konyaspor yöneticileri duymuş, bir ikilik olmasın tereddüdü, Konyaspor’un çatısı altında kalmasını arzu etmişler. Böyle de oldu. Biz Konyaspor'a  bir değeri verdik, bir yükü değil. Bir kere bunun iyi anlaşılması lazım. Siz işinize gelirse bu takım bizim, gelmezse bu takımı geri verelim bunlar doğru yaklaşımlar değil. Verecekseniz zaten talibi vardı, o zaman verseydiniz. Bu nedenle ben yöneticilerin daha istikrarlı, daha dirayetli olmalarını bekliyorum. İstenilen sonuçlar alınmış mıdır? Bazı futbolcularımız en üst ligimizde, Anadolu Selçukluspor’dan Konyaspor’a gelen oyuncularımız var. Belki istenilen yere ulaşılmadı ama o yönde ciddi bir adım olduğunun farkındayız. İnşallah hedefe ulaşılır.”

“YÖNETİCİLER YANLIŞ CÜMLELER KURABİLİYOR”
Nihat Erdoğan’ın  “Ahmet Şan’ın “Anadolu Selçukluspor bize atılan son dakika golüydü” açıklaması hala zihinlerde. Sizin fikriniz ne?” sorusuna Konuk, “Bir kere o gol spor kamuoyuna atıldı. Yöneticiler bazen bulundukları noktalar gereği yanlış cümleler kurabiliyorlar. Yoksa ısrarcı, takımı isteyen, bu projenin parçalarından bir tanesiydi Ahmet Şan” cevabını verdi.

Takımın devrinin hedefe ulaşıp ulaşmadığı ve Yavuz Erence’nin bazı futbolcularla görüştüğü yönünde iddialar olduğu, yeni bir takım kurulup kurulmayacağı ile ilgili soruya ise Konuk, “Şöyle bir konu var; eğer bugün Süper Lig’deysek hedefe ulaşılmıştır. Torku Konyaspor’a verdiğimiz, Torku Konya Şekerspor’un çok katkısı var. Artı o projenin kattığı çok şey var. Eğer o proje olmasaydı Konya’nın sporu 2. Lig’den de aşağı bir durumdaydı.  Ben karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Ayrıca biz sporun destekçisiyiz ama spor kulübünü futbol anlamında, basketbol anlamında fiili anlamda düşünmüyoruz.”  cevabını verdi.

Stadın adının TORKU Arena olmasını isterim

Spor Müdürümüz Recep Çınar, Ahmet Günbay Yıldız'ın bir hikayesinden alıntı yaparak, “yeşil bağla ala, yakışmazsa öldür beni” sözünden yola çıkarak, yeni stadın isminin de Torku Arena olarak çok yakışacağını belirtmesi üzerine Konuk şunları söyledi: “Bende bunu çok arzu ettiğimi söyleyeyim. İnşallah şartları birlikte olgunlaştırırız. Doğru çözümlemelerle bu sonuca varabiliriz. Doğru işlerin yanında her zaman olduk, olmaya da devam ederiz. Ancak inatla farklı işlerin peşinde olanların, Konya’nın sporuna da markamıza da zarar vermesine izin vermeyiz.”

Güneş balçıkla sıvanmaz

Torku isminin spora değer kattığını samimi bir şekilde belirten Başkan Konuk, “Biz takım olarak katıldığımız 20 turdan 16 madalya çıkarmışız. Torku bisiklet takımımız sadece markamıza değil, ülkemizin tanıtımına da ciddi anlamda katkı sağlıyor. Biz sporda samimiyet arıyoruz ve samimiyetle varız. Hakikaten bu işi el ucuyla tutan değil, ciddiyetle işin yanında olan bir anlayışla işin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Netice aldığımızı da düşünüyorum. Bugün Konyaspor, Süper Lig’deyse, basket takımımız 1. Ligde ise, pilot takımımız varsa, bisiklet takımımız önemli bir yerdeyse burada Torku’nun katkıları destekleri önemli bir yerde diye düşünüyorum. Bunu belki pek dillendirmiyorlar, ancak bunu her yerde fark ediyorsunuz. Güneş balçıkla sıvanmıyor.”


merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum