Kontaklar Kapandı, 4 Gün Sebze-meyve Taşınmayacak

Kontaklar Kapandı, 4 Gün Sebze-meyve Taşınmayacak

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) ağır vasıtaların sabah 06.00- 10.00 ile akşam 16.

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) ağır vasıtaların sabah 06.00- 10.00 ile akşam 16.00- 22.00 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi isteyen Alanyalı nakliyeciler kontak kapatma eylemini bugün sabah saatlerinde başlattı. Hal esnafı ise ellerindeki ürünlerin çürümesinden korkuyor.

İstanbul ve Türkiye'nin önemli bir bölümünün sebze ve meyve ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Antalya'da kontaklar bugün sabah saatlerinden itibaren kapandı. Alanya'da 250 nakliyeci, 4 günlük kontak kapatma eylemini başlattı. Alanya Kamyoncular Kooperatifi önünde toplanan nakliyeciler kontak anahtarlarını sallayarak isteklerini dile getirdi. Yüksek tonajlı araçların Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişini kısıtlayan kararın değiştirilmemesi halinde eylem 15 güne çıkacak. Bu konuda kararlı olduklarını ifade eden Alanya Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Ahmet Uyar, 4 günlük eylemden sonuç alınamadığı takdirde süreyi 15 gün daha uzatacaklarını söyledi. Yasağı tamamen kaldırılmasını talep etmediklerini belirten Uyar, "Bizim için önemli olan akşam geçişleri. Akşam kısıtlamasının saat 17.00-20.00 arasına inmesini talep ediyoruz. Bu da olmazsa eylemi 15 gün daha sürdürmeye kararlıyız. Bu kararı sadece sebze ve meyve taşıyan nakliyeciler için bu şart. Çünkü taşıdığımız ürünler kamyonda kalarak çürüyor." dedi.

Gecenin yarısından itibaren yola çıktıkları gibi orada İstanbul'da saatlerce bekleyerek uykusuz ve bitkin kaldıklarını belirten nakliyeci Adnan Özsoy da, yetkililerin saat ayarlamasını yaparken ürünlerin geldiği mesafeleri göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti. Akaryakıta gelen zamla birlikte orada ürünleri taşıtmak için el arabası ve küçük kamyonetçilere 500 lira civarında para harcadıklarını belirten Özsoy, "Akaryakıt parasıyla birlikte bütün emeklerimiz gidiyor ve boşuna çalışıyoruz." şeklinde konuştu. Zaten zor şartlarda çalıştıklarını ifade eden Nakliyeci Mustafa Ünal ise "Sorun basit gibi görünüyor ama bizim durumumuz görseler anlayacaklar." diye konuştu.

HAL KOMİSYONCULARI: ÜRÜNLERİMİZ ÇÜRÜYECEK

Hal komisyoncusu Kerim Çağrıcı, İstanbul'a ürün sevkiyatının durması nedeniyle haldeki fiyatların düşmeye başladığını söyledi. Bu eylemin üreticiden tüketiciye kadar herkesi mağdur edeceğine dikkati çeken Çağrıcı, yetkililerin bu probleme çözüm bulmasını istediklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.