Konevi sohbetlerine ilgi artıyor

Konevi sohbetlerine ilgi artıyor

Kısa adı MEBKAM olan Meram Belediyesi Sadreddin Konevî Araştırma Merkezi tarafından Cuma akşamları organize edilen Konevi sohbetlerine ilgi her geçen gün artıyor.

Tarihi Konevi Türbesi yanındaki kütüphanede yapılan sohbetlerin bu haftaki bölümünde Prof. Dr. Ali Akpınar, Sadreddin Konevi Hazretlerinin Fatiha Tefsiri eserinden sohbet yaptı.
Her eserde olduğu gibi Fatiha Tefsiri kitabında da Konevi hazretlerinin yaşadığı döneme ait karakteristik izler bulunduğunu belirten Prof. Dr. Akpınar, “Kur’an-ı Kerim bir bütün olarak tefsir edildiği gibi sure sure de tefsir edilmiştir. Fatiha Suresi de en çok tefsir edilen surelerin başında gelmektedir. Nasıl ki içtiğimiz her bir bardak su bize yeni bir hücre, yeni bir enerji verdiği gibi okuduğumuz tekrar gibi gözüken ayet ve sureler de her okunuşunda bize yeni bir enerji ve yeni bir manevi güzellik vermektedir” dedi.
Yüce Allah’ı bir isimle sınırlandırıp tanımlandıramayacağımıza dikkat çeken Akpınar, “İnsanı tanıyan alemi tanır, alemi tanıyan da Allah’ı tanır. Çünkü insan alemin küçültülmüş şeklidir. Alem de Allah’ın esma ve sıfatlarının nurunun yansımasıdır” diye konuştu.
Konevi Sohbetleri kapsamında önümüzdeki hafta Cuma akşamı saat 18.30’de ise Konevi’nin Kırk Hadis eserinden sohbet yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.