Kon-er’in Kampanyasında 60 Bin Lira Bağış Toplandı

Kon-er’in Kampanyasında 60 Bin Lira Bağış Toplandı

Konya Ermenekliler Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği (KON-ER) tarafından yapılan toplantıda Ermenek’te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde banka hesabına...

Konya Ermenekliler Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği (KON-ER) tarafından yapılan toplantıda Ermenek’te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri için başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde banka hesabına yatırılanlarla birlikte 60 bin liralık bağış toplandığı açıklandı.

    Konuyla ilgili olarak Konya Ermenekliler Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Halit Bardakçı yaptığı açıklamada, "Konya Ermenekliler Kültür Sanat ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde Ermenek Taşeli Kültür dernekleri Güneyyurt, Başyayla, Sarıveliler, Katranlı, Tepebaşı, Kazancı ve Görmeli Kültür kuruluşlarının katılımı ile Ermenek kömür ocağı faciasında kaybettiğimiz insanların yakınları yararına 15 Kasım 2014 akşamı Konya Atiker Delux toplantı tesislerinde yemekli bir toplantı düzenlemiş bulunmaktayız. Yaptığımız toplantıya Başta Konya Valisi Sayın Muammer Erol olmak üzere Karaman Belediye Başkan Yardımcımız, Ermenek, Sarıveliler, Başyayla belediye başkanlarımız ve Kaymakamlarımız, yöremiz kültür ve dayanışma dernekleri yöneticisi ve mensupları ile yerel basınımızla beraber bini aşkın değerli hemşerilerimiz katılmıştır.” dedi.

    Programda KON-ER Yönetim Kurulu Başkanı Halit Bardakçı’nın açılış konuşmasından sonra Mehmet Emin Tekpınar tarafından Kur-an’ı Kerim okundu ve devamında Selçuklu Müftüsü Ali Okuyan tarafından dua edildi. Günün önemi hakkında il Müftüsü Prof.Dr. Ali Akpınar’ın konuşmasının ardından ilahi grubu ilahi söyledi.

    Yardım kampanyasında banka hesabına yatırılanlarla beraber yaklaşık 60 bin lira bağış toplandığı ve kampanyanın 25 Kasım Salı gününe kadar devam edeceği açıklandı. Bardakçı, “Toplantının salon ve yemek masraflarını Ermenekli genç işadamlarımız, Sayın Hakkı Polat (Torun Hakkı Polat), Sayın Saim Akpınar ve Sayın Murat Kalan karşılamışlardır. Ayrıca tüm getirisi Ermenek’e bağışlanacak olan Konyaspor ve TED Koleji Basketbol maçı içinde hemşerilerimiz maça yönlendirilerek kampanyaya ayrıca katkı sağlamışlardır. Bunun yanında Konya’da hizmet veren Özel Diltaş Lisesi öğrenci ve yöneticilerinin düzenlediği kermes gelirleri ortalama 5–6 bin lira civarındaki bir gelirde kampanyaya idareciler tarafından aktarılacaktır. Baştan sona kadar bu kampanyaya katkı veren Kon-Er Gençlik Kolları ve Kadın Kollarına, ayrıca kampanyamıza destek veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza Yönetim ve denetim kurulları adına şükranlarımızı sunarız." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.