KOMÜT 2018 hedeflerini açıkladı

KOMÜT 2018 hedeflerini açıkladı

Konya Müteahhitleri Birliği (KOMÜT) 2017 faaliyet raporu, 2018 Türkiye Müteahhitleri Birlikleri Çalıştayı bilgilendirmesi ve 2018 eylem planı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi

Dernek binasında düzenlenen toplantıya KOMÜT Başkanı Şaban Topal, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler katıldı. Programda konuşan Başkan Şaban Topal, “KOMÜT faaliyetleri ile bugün belirli bir noktaya geldi. Yönetimimize ve eski yönetime teşekkür ediyorum. KOMÜT diğer STK’lar ile işbirliği için Konya için gayret etmektedir. KOMÜT’ü Ankara nezdinde, TİMFED ve TİMKON’da, TOBB Meclis üyeliği’nde ve genel sektereterlik görevi ile gayret ediyoruz. Konyamızı temsil konusunda daha iyiye götürmeye çalışıyoruz” dedi. Konya’da Şubat ayı içinde bir çalıştay yapacaklarını ve tüm müteahhitlerin Konya’da biraraya getirileceğini kaydeden Topal, çalıştayda müteahhitliğin tanımını ve sorunlarını konuşacaklarını ifade etti.

SEKTÖRÜN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİK

Daha sonra söz alan KOMÜT Genel Koordinatörü Mustafa Kıcıkoğlu da, “KOMÜT olarak üyelerimize, sektöre, şehrimize ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için faalıyetlerimiz devam ediyor. Nitelikli üye çalışmalarımız halen devam etmektedir. İstişare ziyaretlerimiz ve kış kahvaltılı programlarımızı ile sektörümüzle ilgili konuları sorun ve çözümler hakkında projeler üretmekteyiz ayrıca aylık olarak bilgi aktarım programları ve konferanslar, toplantılar, yurtdışı ve yurtiçi fuar katılımları, kurumsal ziyaretler yanında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik” dedi. Kıcıkoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sektörümüzde yaşanan sorunlara dikkat çekmek için basın toplantıları düzenledik. 2. düzenlenecek olan gayrimenkul Fuarı'nın çözüm ortağı olarak katkımız artarak devam ediyor. 2017 Yılı Gayrimenkul fuarında yüzde 68 oranda KOMÜT farkını ortaya koymuştur ve bu yılda gerçekleşecek olan Fuar'da 2 hol olarak katılım geçekleştireceğiz inanıyoruz ki bu gayrimenkul fuarının ileriki zamanlarda Tarım fuarı gibi zirve yapan bir fuar organizasyonu olacaktır. Üyelerimizden aldığımız güç ile müteahhitlerimize sorun oluşturan yaptırım ve yönetmelikler gibi birçok alanda sorun oluşturan uygulamaların birlikte çözümlerine gidilmiştir. Gerek belediyeler gerek kamu kuruluşları gibi bir çok alanda sürekli temaslar kurarak yoğun mesai harcayarak Konya'mıza ve meslektaşlarımıza çözüm üretmiştir.”

img_8161.jpg

2018 PROJELERİ AÇIKLANDI

“TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclisi'nin yönetiminde olmamız bize daha çok güç ve sorumluluk yüklemiştir” dişen Kıcıkoğlu, şöyle konuştu: “Çevre ve Şehircilik Bakanı TOBB gibi bakanlıklar ve kurumlar ile sürekli temas halinde bulunarak Ankara'da uzun soluklu bir mesai geçirerek Türkiye'deki müteahhitler birlikleri ile birlikte ortak çalışmalar ile müteahhitlik tanımını getirmek için artık her önüne gelenin müteahhit olamayacağını illerdeki kurumlar ile iletişime geçerek birliklerden müteahhitlik belgesi almadan müteahhitliğe başlanılmayacağı bir kanun teklifi ve uygulama sunduk. Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki bu konudaki taleplerimizi değerlendirerek bunun 2018yılı için uygulamaya geçmesi için gerekli çalışmaların başlanılacağının sözünü vermiştir. KOMÜT Olarak 2017 Yılımızı dolu dolu geçirmenin haklı gurunu yaşamaktayız 2018 yılında daha yoğun bir tempo ile hizmet yarışında güzel sonuçlar olacaktır. 2018 yılında bir çalıştay çalışmamız var. Müteahhitlik yasası için girişimlerimiz olacak. Fayrimenkul Fuarını geliştirme ile ilgili çalışmalar, dijitül pazarlama ve satış platformunun kurulması, üyelere özel akademik eğitimler gibi çalışmalarımız olacak. Ayrıca Gehç KOMÜT’ün kurulması için girişimlerde bulunacağız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum