Kolordu, Karskapı Şehitliği'ne El Attı

Kolordu, Karskapı Şehitliği'ne El Attı

Erzurum Karskapı Asker Şehitliği'ndeki aydınlatma projektörlerinin çalınması, çeşme sularının akmaması, Şehitlik Anıtı'nın tahrip edilmesi üzerine 9. Kolordu Komutanlığı şehitlikte restorasyon ve tamirat çalışması başlattı. Yakutiye...

Erzurum Karskapı Asker Şehitliği'ndeki aydınlatma projektörlerinin çalınması, çeşme sularının akmaması, Şehitlik Anıtı'nın tahrip edilmesi üzerine 9. Kolordu Komutanlığı şehitlikte restorasyon ve tamirat çalışması başlattı.

Yakutiye ilçesi Karskapı mevkiindeki Asker Şehitliği'nin bakımsızlığı ve hırsızların yağmalaması üzerine yapılan haberler 9. Kolordu Komutanlığı'nı harekete geçirdi. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu'nun talimatıyla 109. Topçu Alay Komutanlığı, Alay Karargah Bölüğü şehitlikte restorasyon, tamirat çalışması başlattı. Alay tarafından görevlendirilen 6 asker şehitlikteki çeşmenin bakımsızlıktan sökülen taşlarını yerine taktı. Yaşayan Şehitler Anıtı'nın kırılan köşe taşlarını restore etti. Şehitlik giriş kısmı ve Şehitlik Müzesi'nin çevresindeki sökülen, kırılan karo ve duvar taşları yenileyen askerler, ayrıca şehit kabirlerinin başındaki bakımsız ağaçları budadı. Bayram ertesi başlatılan restorasyon ve tamirat çalışmaları kapsamında Sultan Abdülmecit tarafından şehitlerin anısına dikilen top namlusu ile şehitliğin giriş kapısı ile çevresindeki metal aksam da yine elden geçirilip, boyanacak.

Askeri yetkililer, 2011'de şehitliğin peyzaj çalışmasının tamamlandığını ifade etti. Sökülen, kırılan karo ve bordür taşları ile çeşme taşlarının 109.Topçu Alay Komutanlığı tarafından yeniden yapıldığının ve Şehitler Anıtı'nın boyanmasının ardından çalınan projektör lambalarının da yeniden monte edileceğine vurgu yapan yetkililer, "Vatan evlatlarının yattığı bu kutsal mekanı yeniden restore ediyoruz. Bir daha hırsızlık ve diğer olumsuzlukların yaşanmaması için Şehitliğe nöbetçi bırakılacak. Ayrıca Şehitlikteki çeşmenin suyu da Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden akıtıldı. Şehit kabirlerinin çevresi düzenlendi. Mezar başlarındaki ağaçlar budandı." diye konuştu.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik ise 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Başoğlu'na hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. Tetik, Şehitliğin bakımsızlığa terk edilmesinin kendilerini üzdüğünü ancak, basına yansıyan haberlerden sonra canlarını severek vatana feda eden kahraman askerlerin ebedi istirahatgâhı olan şehitliğin yeniden bakıma alınmasından sevinç duyduklarını anlatan Tetik, "Çocuklarımızın kabrinin bakımsızlığı içimizi acıtıyordu. Önceki yıl yapılan kapsamlı çevre düzenlemesinin ardından Şehitlik çeşmesinin taşlarının düşmesi, çeşmenin kuruması, taşlarının dökülmesi yine Anıtı aydınlatan projektörlerin çalınıp, kırılması bizleri derinden yaralamıştı. Şehitliğin çalınan projektörlerini dile getiren haberinin yayınlanmasının ardından Kolordu Komutanımızın gösterdiği hassasiyete teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.